Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Haberlobi'nin sorularını yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu'nun Karadeniz gezisi sırasında Samsun'da neler olduğunu anlatan Velioğlu, "Kongreden arkadaşlarımız bana Divan Başkanlığı yardımcılığını uygun gördüler. Kongreden ziyade Samsun sokaklarında Genel Başkanımızla gezdik. Gezdiğimiz her yerde vatandaşın sevgi gösterisi ile karşılaştık. İktidarın Karadeniz için 'Karadeniz iktidarın kalesidir' gibi kutuplaştırıcı cümlelerini biz Karadeniz sahilinde bile görmedik. Bizlere gösterilen sevgi gösterileri bizi çok sevindirdi. Samsun'dan çok mutlu ayrıldı.Genel Başkanımızın 2-3 gün önce Gümüşhane - Bayburt ve Erzurum programları vardı. Oralardan da çok mutlu ayrıldı." dedi.

Gelecek Partisi iktidar olabilcek mi sorusuna Velioğlu, "Ben olacağına inanıyorum. Türkiye'de seçmenlerin tercihlerinin belli grupları vardır. Belli açılardan CHP gibi bazı siyasi partilerin oy oranı bellidir. Gruplar arasından birbirine geçiş çok fazla olmaz ancak bu gruplardan insanlar kendisine küsüp başka partiye oy verir. AK Parti ve MHP ittifakının her geçen gün oy kaybettiği, ortaya çıkan mafya-devlet ilişkileri, usülsüzlükler görünüyor. Dün iktidarın eleştirdiği ne varsa bugün partilerinde olduğunu görmeleri, onlara oy veren seçmeni uzaklaştırdı. Uzaklaşan seçmenin mutlaka gidecek bir yeri olması gerekiyor. Biz Gelecek Partisi olarak bu sebeple ortaya çıktık." dedi.

"Ekonomi insanlarımızın en önemli sorunu. Türkiye'deki ekonomik yapının altında yatan sebeplerin ortadan kaldırılması ile bir gelişme gösterecek. Yalnızca faizi indirip, çıkartmak bu sorunu çözmez. Ekonomi sistemik bir sorundur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu ekonomik şartlarını düzelteceği kimse tarafından mümkün görülmüyor. Ekonominin düzelmesi için adalet sisteminin, liyakat sisteminin düzelmesi gerekir."

AK Parti'deki kopmaların partilerini etkileyip etkilemediği sorusuna Velioğlu, "Sayın Genel Başkan Yardımcımız, 'AK Parti'de kendi içlerinde de bazı durumlardan hoşnut olmayanlar var. Ankara'da herkes herkesle görüşür. Bizde AK Partili milletvekilleri ile görüşüyoruz. Bu kopmalar yakın bir zamanda AK Parti'de olabilir' dedi. Bu gerçekten böyledir. AK Parti milletvekili sokağa çıktığında tepki görüyor. Haliyle rahatsızlık oluşuyor. Hem görev yapamıyor, hem de siyaset kariyerini düşünüyor. AK Parti sahaya inemiyor, tepki almaktan korkuyor. Bizler sahadayken, müthiş bir sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Bu AK Parti'den kopuşun net bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Gelecek Partisi ilk kurulduğunda, AK Parti Erdoğan imzası ile İl Başkanlıklarına gönderdiği yazıda; bayramlaşılmayacak partiler arasında HDP, Gelecek Partisi ve Deva Partisi denildi. Dini bir bayramda bile bu kadar kutuplaşıldı."

Gelecek Partisi İktidara hazır mı?

"Gelecek Partisi iktidara kadrolarıyla hazırdır. Gelecek Partisi en bürokratik ağırlığı olan partidir. Bugün tecrübesi olan, liyakati olan kadrolar partimizde fazlası ile mevcuttur."

Gelecek Partisi Genel Başkanı ne zaman Trabzon'a gelecek?

"16 Temmuz Cuma günü sabah Trabzon'a gelecek. Buradan Giresun'a geçip, programlarını yaptıktan sonra; akşam Trabzon'a gelecek. 17 Temmuz'da da Trabzon'da yoğun bir programımız olacak. Programımız, Yomra'da Mustafa Bıyık başkanımıza geçmiş olsun ziyareti ile başlayacak. Esnaf ziyareti olacak. Sonra Akçaabat'a geçeceğiz ve Gelecek Partisi İlçe Başkanlığımızın açılışını yapacağız ilçe kongremizi genel başkanımızın katılımı ile gerçekleştireceğiz. Sonrasında basın ve STK'larla bir buluşmamız olacak. Uzunsokak'ta esnaf ziyareti ve il başkanlığımızın açılışını yapacağız."