Trabzon’da 8 binden fazla üyesi olan Türkiye Emekliler Derneği 30 Haziran Emekliler Gününü dernek lokalinde kutladı. Dernek Başkanı Burhan Bayraktar 2018 yılından itibaren Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere ödenen ikramiyenin 1100 TL’den 1500 TL’ye yükseltilmesini istedi. Emekliler Günü kutlamasına SGK İl Müdür Yardımcısı Ali Güner ve beraberindeki heyette katıldı.

30 Haziran Emekliler Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Burhan Bayraktar emeklilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini her platformda gündeme getirdiklerini ifade ederek, “2018 Yılından itibaren emeklilerimize dini bayramlar öncesinde ödenen 1.000 lira ikramiye, 2021 yılında 1.100 liraya yükseltilmiştir. Türkiye Emekliler Derneği’nin 1.500 lira talebi  karşılanmamıştır. İkramiyelere gerçekçi bir artış sistemi getirilmelidir. Ülkemizin kalkınmasında ve mimarında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi, sosyal devlet olmamızın bir gereği olarak da benimsenmelidir. Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalıdır. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılması, sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmaması, vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen %4-5 arasında değişen ek ödeme oranların % 10’a yükseltilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. 

EVİ OMAYAN EMEKLİLERE KONUT PROJESİ 
Bayraktar, evi olmayan emeklilerin TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi olmasına ilişkin mücadelelerinin devam ettiğini ve 2 Temmuz Cuma günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılacak olan genel kurulda gelinen son durumla ilgili emeklilerin bilgilendirileceğini kaydetti.