Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa koşan Trabzonspor, bugün tarihi bir maça çıkacak.

Abdullah Avcı ve teknik ekibin adeta ilmek ilmek işleyerek planladıkları sezonda mutlu sona ulaşabilmek için Trabzonspor'un yalnızca 1 puana ihtiyacı var.

Karadeniz ekibi, bu sezon ligde ilk mağlubiyetini aldığı Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Bugün saat 20:30'da başlayacak mücadelede hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Karşılaşmanın başlama düdüğü ile Trabzon'da herkesin gözü bu maçta olacak.

Trabzon'un nüfusu 3'e katlandı
'Şampiyonluk maçı' ilan edilen tarihi karşılaşmaya gelmek isteyen taraftarlar biletleri saniyeler içerisinde satın alırken, hava ve karayollarında ise neredeyse boş koltuk kalmadı. Havayolu şirketleri kente gelmek isteyenlerin yoğun baskısı sonucu 40'tan fazla ek seferi Trabzon'un hizmetine sundu.

trabzon-uzunsokak-1000x700

Ramazan Bayramı ile birlikte 'şampiyonluk maçının' tarihleri çakışınca kentin nüfusu üç katına çıktı.

Kentin merkezine dev ekranlar kuruldu
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon'un göbeğinde iki ayrı noktaya dev ekranlar kurdu. Karşılaşmaya bilet bulamayanlar maçı buradan canlı olarak izleyebilecek. Atatürk Alanı ve Millet Bahçesi'ne kurulan dev ekranlar, maçın ardından kaldırılarak olası bir şampiyonluk kutlaması için alan uygun hale getirilecek.

trabzonspor-şampiyonluk-kutlaması-1000x700-2

Karşılaşma öncesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzonspor Kulübü tüm hazırlıklarını gece gündüz çalışarak tamamladı.

Uzun süre sonra antrenmanı taraftara ve basına açan Bordo-Mavili kulüp, Medical Park Stadyumu'nda adeta 'şampiyonluğun galasını' yaşadı.

trabzonspor-antrenmanı-1000x700-2

trabzonspor-antrenmanı-1000x700-29-nisan

Silaha sarılmayın uyarısı
Trabzon'da günlerdir şampiyonluğu silahla havaya ateş açarak kutlanılmaması konusunda yoğun uyarılarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, son antrenman öncesi taraftara uyarılarda bulunurken; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe hoparlörlerinden 'Mutluluğa kurşun sıkmayın' açıklaması yaptı.

mutluluğa-kurşun-sıkma-1

Emniyet hazırlıklarını yaptı
Kutlamalarda olası bir problemin çıkmaması için Emniyet Teşkilatı tüm hazırlıklarını yaptı. Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu'nda alınan karara göre 3 bin personel karşılaşmanın güvenliği için görev yapacak. Ayrıca toplantıda stat dışında da olası bir sağlık sorunu ihtimaline karşı yeterli düzeyde sağlık personeli bulundurulmasına karar verdi.

trabzonspor-taraftarı-1000x700-30-nisan

trabzon-şehri-uzunsokak-1000x700