Trabzon Sanat Tiyatrosu; oyunlarına bir yenisini daha ekliyor.

Trabzon’da ki amatör tiyatrolar arasında yer alan ve ülkeye bir çok genç tiyatrocu yetiştirmiş olan; Trabzon Sanat Tiyatrosu, 29. Yılında yeni bir oyununu sahneye koymanın heyecanı içerisinde, son hazırlıklarını yapıyor.

Tiyatronun kurucularından olan Necati Zengin, aynı zamanda yeni oyun ‘’KÖŞE’’nin de yönetmeni ve oyuncularından biri olarak sahnede yer alacak.

İranlı yazar Gulam Hüseyin Saedi yazdığı, Aydın Sardarinia’nın Türkçeye çevirdiği, Necati Zengin’in yönetmenliğini yaptığı, trajikomik tek perdelik oyun ‘’KÖŞE’’ önümüzdeki 28 Şubat pazartesi günü akşamı, saat.20.00’de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde ilk kez sahnelenerek prömiyeri yapılacak. Oyun sonrası salonda misafirlerine bir kokteylde sunacak olan Trabzon Sanat Tiyatrosu, bu oyununda kalabalık bir kadro ile sahnede olacak. Yaklaşık bir saat süren tek perdelik oyun daha sonra ilerleyen günlerde 02-10 mart tarihleri arasında, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenecek olan’’Erol Günaydın 10. Tiyatro Günleri’’  içerisinde de, 05 Mart günü saat 19.oo da, Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde sahne alacak.

234561ec-fa60-4085-9de1-b2ee90b0f2b9

Ayrıca; yine mart ayının ortalarında,  Ankara’da davet edildiği bir festival günlerinde de sergilenecek olan ‘’KÖŞE’’ yıl içerisinde Trabzon’da ve komşu il ve ilçelerde de zaman zaman sahne almaya devam edecek.

Oyunun afişini Barış Ersin Aydın’ın, dekorunu Nevzat Ofluoğlu’nun hazırladığı, teknik ekibinde  Aygül Güner Aslan’ın yer aldığı ‘’KÖŞE’’ oyunun oyuncu kadrosunda da;             Necati Zengin, Nazlıcan Aksan, Cemre Can Avcı, Serkan Serbest, Ayşe Tayar, Nevzat Ofluoğlu,         Gül Beşyıldız, Hüseyin Çevik, Gülşah Uzun ve Cumali Yardım, yer alıyor.

Oyuna bir hayli ilgi olduğu gözlenirken, ‘’KÖŞE’’nin davetiyelerine isteyenler Trabzon Sanat Tiyatrosu’ndan ulaşabilirler. Ayrıca davetiyelerini salona girişten de temin edebilirler.

bf5eef28-e5d0-4271-bb27-e6e9ecaff642