Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, "Dünyada ve Türkiye'de, turizmdeki alternatif konaklama arayışları sonucunda, konutların da  kısa süreli kiralamalarla turistik konuta çevrilmeye başladığını, turizm sektöründe  yeni bir alt kol haline gelmesi ile oluşan alandaki yasal boşlukların tamamlanması konutların, gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan bu kanun teklifinin yasalaşması ve yürürlüğe girmesi planlanmaktadır.’’ dedi.

Önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek olan konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi ile ilgili olarak AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Yılmaz Büyükaydın,  ‘’Milletvekilliğimiz döneminde 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın ilk kanun tekliflerinden biri  olarak TBMM gündemine gelecek olan  Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Yönelik Düzenlemeleri de içeren 30 maddelik Kanun Teklifimizin ilk  8 maddesi bu konuya ilişkin yeni düzenlemeleri içeriyor.

Turizm sektörünün dolaylı ve dolaysız istihdama katkısının son 10 yılda 11 milyondan 16 milyona ulaştığı dikkate alındığında, Orta Vadeli Program'da da turizm gelirlerinin, cari açığın azaltılmasındaki önemi gibi bir değer varken ,özellikle seçim bölgemiz olan Doğu Karadeniz Bölgesi  ve Trabzonumuzda turizm sektörü ve gelirlerinin ekonomiye katkısını bilen bir kişi olarak da AK Parti Milletvekilleri olarak da ilk önceliğimiz turizm alanında özellikle sektör temsilcilerinden gelen yoğun talep üzerine bizler de bu konu üzerinde çalışma ve görüşmelerimizi hızlandırdık.

trabzon-milletvekili-buyukaydindan-turizm-aciklamasi-2

Bunun sonucunda da 28 Temmuz'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan Başkanlığı’nda sektör temsilcilerinin ilgili  katılımları ile Trabzon’da geniş kapsamlı  bir Turizm Değerlendirme Toplantısı  düzenledik. Bu toplantımızın sonucunda çıkan raporlar ışığında bunun hemen akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve  Sayın Bakanımızın  koordinasyonunda Kültür Yolu Festivali illerinden biri olarak belirlenen ilimizdeki festival programına Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy da bizzat  katılım sağladı ve rapor sonuçlarını yerinde değerlendirme ve konuları kendisine iletme fırsatımız oldu.

Özellikle kültür turizmi alanında yaşanan sorunlar ve sorunların çözümü için sektör temsilcileri, dernek ve odaların  katılımları ile  istişarede bulunduğumuz ve benzeri illerde de yapılan toplantıların sonucu değerlendirilerek bir yasa teklifi hazırlandı ve önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek.

 Turizm, ekonominin en önemli lokomotiflerinden biridir. Dünyada ve Türkiye'de, turizmdeki alternatif konaklama arayışları sonucunda, konutların da  kısa süreli kiralamalarla turistik konuta çevrilmeye başladığını,  turizm sektöründe  yeni bir alt kol haline gelmesi ile oluşan alandaki yasal boşlukların tamamlanması konutların, gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan bu kanun teklifinin yasalaşması ve yürürlüğe girmesi planlanmaktadır.’’

Trabzon dahil 52 ilde Narkoçelik-15 operasyonları: 363 şahıs yakalandı Trabzon dahil 52 ilde Narkoçelik-15 operasyonları: 363 şahıs yakalandı

 Bölgesel olarak gelen taleplerin ülke gündemindeki yeri ve önemine de dikkat çeken Milletvekili Büyükaydın, şehri, bölgeyi ve ülkeyi  etkileyen tüm konuların ajandalarının ilk gündem maddeleri olduğunu sözlerine ekledi.