Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde, heyelan sonrası temelinin oturduğu zeminin yarısı kayan 8 katlı bina, yıkılma riski ile karşı karşıya kaldı. Binada yaşayanlardan bir kısmı evlerini terk ederken, tehlikeye rağmen binada kalmayı sürdürenler yaşadıklarını DHA'ya anlatıp yardım istedi.

DHA'ya konuşmak isteyen Eyüp Emin Erdoğan, röportaj sırasında gelen Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın'ın sert tepkisi ile karşılaştı. Aydın, Eyüp Emin Erdoğan'ın yakasından tutarak çekiştirip, iteledikten sonra tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bu anları görüntüleyen DHA muhabirini de engellemek isteyen Aydın, 'çekmeyin' diyerek tepki gösterdi.

korku-apartmaninda-baskan-siddeti_3446_dhaphoto1

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN KINAMA
Olayla ilgili kınama yazısı yayınlayan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, "Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Belediye Başkanı Ali AYDIN, evi heyelan riski altında bulunan bir vatandaşa, DHA Trabzon Bölge Müdürlüğü'nde görevli muhabirler Selçuk BAŞAR ve Aleyna KESKİN’e açıklama yaptığı sırada fiziki ve sözlü şiddet uygulamıştır.  AYDIN, aynı zamanda meslektaşlarımızın da görüntü çekmesine engel olmuştur. Görevlerini her şart ve koşulda fedakarca yapan gazetecilere yönelik gerçekleşen çirkin saldırıyı kınıyor, arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

DHA TRABZON BÖLGE MÜDÜRÜ KAÇAR: HERŞEYİ BİLMENE GEREK YOK, HADDİNİ BİLSEN YETER!
DHA Trabzon Bölge Müdürü Muhammet Kaçar, "Bir belediye başkanı düşünün; heyelanda riskli hale gelen yapılarının durumu ile ilgili basına bilgi verdikleri sırada gel, vatandaşa ağza alınmayacak hakaretlerde bulun, tehditlerle saldır, yaka paça itele, kalk. Yetmedi bunu görüntüleyen DHA ekiplerini engellemeye çalış, tehdit cümleleri kurarak gazetecilerin üzerine yürü. Bu kişi Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın. Vatandaşların dertlerini dinleyerek çözüm bulması gerekirken, çirkin bir üslupla saldırgan tavırlar sergilemek neyin nesi? Son derece yakışıksız, hadsiz davranış ve tavırlarından dolayı belediye başkanını şiddetle kınıyor, görevlerini layıkıyla yapan DHA'daki çok değerli çalışma arkadaşlarım Selçuk Başar ve Aleyna Keskin'e tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKLİMAN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci yayınladığı kınama mesajında, "Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde evi heyelan riski altında bulunan vatandaşın haberini yapmak üzere bölgeye giden DHA Trabzon Bölge Müdürlüğü'nde görevli aynı zamanda cemiyetimiz üyesi muhabir Selçuk Başar ve kameraman Aleyna Keskin ile mağdur olan vatandaşa Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın tarafından maalesef fiziki ve sözlü şiddet uygulanmıştır.  Başkan Aydın aynı zamanda meslektaşlarımızın görevlerini yerine getirmesine de engel olmuştur. Hele de ‘Belediye Başkanı’ gibi önemli bir makamda oturan bir şahsın bu tarzdaki şiddet eylemi kabul edilebilir bir davranış değildir. Bağlı bulunduğu kurumların da kendisine yönelik tutumlarını merakla bekliyoruz. Görevlerini her şart ve koşulda fedakarca yapan meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşen çirkin saldırıyı kınıyor, arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.