Vatandaşları bilgilendirmeye gelen Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve HES yetkilileri toplantı yaptırmadan köyden kovdu.

Trabzon'da 97 eser sergilendi Trabzon'da 97 eser sergilendi

Köylüler şunları söyledi:

Bölgemizde yaklaşık 25 km kadar uzunlukta bir alan içerisinde dört adet HES projesi bulunmaktadır derenin suyu bir HES'ten çıktıktan sonra diğer HES Projesi'ne giriş yapacak şekilde sıralanmıştır. Bundan dolayı bütün vadi aşağı yukarı susuz kalmıştır. Mevcut HES projelerinin doğal ortama ve çevreye verdiği zararlar ortadadır.

Bu vadinin doğal alanında sadece bu bölümde derenin doğal suyu kalmıştır. İklim değişikliğinden dolayı her yıl derenin suyunun devamlı azalmakta olduğu ekolojik dengenin bozulmakta olduğu görülmektedir. Hepsi inşaatlarının yapımı aşamasında yapılan patlatma ve kazılardan dolayı su kaynaklarında kayıplar oluşmuştur. İnşaat sürecinde yıllarca iş makineleri ve ağır tonajlı kamyonların yollara verdiği zararlardan dolayı ulaşım devamlı aksamış, yöre halkı yayla ve Mezilerine ulaşmakta sıkıntı çekmiş ve maddi manevi mağdur olmuştur. Yayla turizmi ve bölge turizmi hiç gelişememiştir. Bölgemiz, yeni bir HES projesini kaldıracak durumda değildir. Bölgedeki karayolumuz binbir güçlüklerle daha yeni düzenlenmiş beton dökülmüştür. Bu vadenin doğal alanında suyun Tünel'e girmediği tek burası kalmıştır. Burası Fırtına vadisi'ne eşdeğer bir yerdir fırtına vadisi korumuş burası maalesef korunamamıştır. Halkımızın bu anlamda birinci çok daha fazla artmıştır.