Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubunun, geçen ayki Meclis toplantısında aldığı bir kararı, kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanarak Belediye Meclisine iade etti. Aynı konu, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Yomra Belediye Meclisi toplantısında tekrar görüşülecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yomra Belediyesini AK Parti'nin yönettiği önceki dönemde, üzerinde kiracı firmaya ait istasyon bulunan belediye arazisinin satışı için Yomra Belediye Meclisinde resmi karar alınmıştı. Dönemin Belediye Meclisinde, belediyenin borçlarının ödenebilmesi için alınan karara AK Partili tüm üyeler 'evet' demişti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Başkanlığı görevine seçilen İYİ Partili Mustafa Bıyık, AK Parti döneminde alınan resmi satış kararına istinaden satış işlemini gerçekleştirmek istemişti.
Ancak Başkan Bıyık'ın söz konusu arazinin satışı için açık ihale hazırlığı yaptığı sırada Yomra Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu, geçtiğimiz ayki Yomra Belediye Meclisi toplantısında önerge vererek, 2017 yılında kendi aldıkları satış kararını iptal etmişti.

YETKİLERİNİ KULLANDI

Yomra Belediye Başkanı Bıyık ise kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullandığını duyurmuştu. AK Parti grubunun sayısal üstünlüğüne dayanarak aldığı iptal kararını veto ederek Belediye Meclisine iade etti. Aynı konu 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Yomra Belediye Meclisi toplantısında tekrar görüşülecek. 
AK Parti grubunun önceki dönemde söz konusu araziyi satmak için karar alıp, aynı kararı bu dönemde iptal etmesi, Trabzon kamuoyunda da yankı buldu. İYİ Parti Trabzon İl yönetimi , “Sırf başka partili diye başkanı çalıştırmıyorlar. Borçları ödemek için satış kararı almasını engelliyorlar “ eleştirisi getirdi. Buna karşılık AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu da “AK Partili meclis üyelerimin aldığı kararın arkasındayız” demişti. 

Öte yandan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında bu iddiaları değerlendirmiş ve "Belediye Başkanı'nı engellememek lazım. Engellerseniz seçim zamanı sokağa çıktığınızda eleştiremezsiniz" demişti.