Haberlobi/Haber Servisi

2016 ve sonrasında Doğu Karadeniz Bölgesi’ne ilgi göstermeye başlayan Ürdün pazarı 2019 yılı itibari ile gerek tarifeli gerekse charter uçuşların planlanması ile Trabzon’a hızlı bir ivme ile giriş yapmıştı. Tüm bu olumlu etkilerin sonucunda talebi maksimuma çıkarmak amacı ile birbirleri ile yarış içerisinde olan Ürdün havayolu firmaları 2020 için daha geniş frekanslar ile uçuş planlamalarını artırmış ancak malum pandemi dolayısı ile tüm çalışmalar yarıda kalmıştı.

Pandemi etkilerinin giderek azaldığı  2021 yılı için Ürdün havayolu firmaları tekrardan bölgeye için atağa kalkarak planlanan tarifeli uçuşlara ek direk olarak charter uçuş planlaladılar.

Bu noktada pandemi sonrası Ürdün’den havalanacak olan ilk direk charter uçuşu Trabzon havalimanına yarın 26 Mayıs Çarşamba günü yerel saat ile 13:00’da teker koyacağı öğrenildi.

İlk uçuşta uçağın yüzde 80 oranında dolu olması gelecek beklenenirken turizm sektöründe talebin artması ve buna bağlı olarak haftalık frekansların da paralel olarak artması yönünde pozitif etki yaratacak.

Havayolu firması sahibi Mr Hamzeh Haziran sonuna kadar haftalık tek uçak garanti uçuş planladıklarını ancak haziran sonunda şartların da oluşması ile haftalık 2 ya da 3 uçuşa kadar artırabileceklerini bildirdi.

Yarınki ilk Ürdün yolcuları için Trabzon Havalimanı’nda çiçekli bir karşılama yapılacağı öğrenildi. Ayrıca yolcular arasında Havayolu firması sahibi Mr Hamzeh de yer alacağı belirtildi.