Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Yalıncak sahilinde büyük bir revizyona imza atıyor. Halka açık plajların hizmete gireceği 980 metrelik sahil bandında çalışmalar sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, “Denize küs bir Trabzon istemiyorum” diyerek başlattığı deniz kıyısındaki Ganita, Gülcemal ve Yalıncak’ta ki kentsel dönüşümler devam ediyor.

Yalıncak Sahili’nde Survivor parkı da yapılıyor. Hem gençlerin hemde 7’den 70’e insanların zamanını geçireceği, tatilini yapacağı alanlar oluşurken turizm çekim merkezi haline de dönüştürülmüş oluyor.

Yalıncak’ı yapan müteahhit firma MAS İnşaat sahibi Selçuk Hatipooğlu, çalışmaların büyük çoğunluğunun tamamlandığını belirterek Haberlobi’nin sorularını yanıtladı.

İşte söyledikleri;

“Ben Trabzon Yormalı’yım. Beşirli Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Biz bu projeye vizyon açısından talip olduk. Daha önce Millet Bahçeleri’nde de çalışmalar yaptık. Layıkıyla yapacağımıza inanıyoruz dedik. 

“Projemizin adı Yalıncak Millet Bahçesi Sahil Projesi’dir. 35 bin m2 alan üzerine kurulmuş sahil bandı 980 metre uzunluğundadır. Bu band içerisinde 35 bin m2 alan var. Yüzde 85’lere kadar getirdik çalışmaları.. Hizmete bu sene açılacaktır. Gecemizi gündüzümüzü verdik. Proje tarihinde bitireceğiz. Bu yaz insanlar bu plajdan verim alacaklar. “

“Deniz girebilecekler. Sadece denize girmeyecekler, bisikletlerini sürecekler. Su havuzunda sosyal aktivite yapabilecekler. Günlük hizmetlerini sağlayabilecekler.
Bu sadece sahilde denize girme projesi değildir. “

“Yıllardır yerel yönetimleri veya diğer bireyleri eleştirdik. Niye eleştirdik? Deniz olan bir yerde yaşıyoruz ama sahilimiz yok dedik. Sağolsun başkan bey geldi, bir sahil hattı oluşturmaya başladı. Bu hattın devamında da uzatılacaktır. Güzel proje olacağınız düşünüyoruz”