İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun HDP ile girdiği sözde soykırım tartışması Trabzon’a sıçradı. Yavuz Ağıralioğlu’na AK Parti kanadından destek de çıkan oldu sert eleştiren de.. İYİ Parti cephesi ise anında cevap verdi. 

Haberlobi/Haber Servisi

Sözde soykırım iddialarını, "Türkiye soykırımla yüzleşmelidir" açıklamasıyla kabullenen HDP'ye İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan sert bir eleştiri getirmiş 

 TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "yüzleşme" çağrısını "ahlaksız teklif" olarak nitelendirerek, "Eğer soykırımla yüzleşin diye ahlâksız bir teklif yapıyorsanız; size mevcut isimleriniz değil, Antranik, Tehliryan gibi Taşnakçı isimleri yakışır. Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz" demişti.

Bu açıklamanın ardından HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Ağıralioğlu'nu kastederek bir tweet atmış, “Yavuz it havlamış yine…!" ifadelerini kullanmıştı. 

İşte bu tartışma siyasi gündeme oturdu. Trabzon’da ise farklı yansımaları oldu. Hem İYİ Parti hemde AK Parti’yi karşı karşıya getirdi. Yavuz Ağıralioğlu’na AK Parti kanadından destek veren de oldu gönderme yapanda. En sertini AK Parti Ortahisar ilçe Başkanı Selahattin Çebi yaptı.

Başkan Çebi, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza Recep Tayyip Erdoğan'a ağıza alınmayacak kelimeler eden bazıları , milli duruş sergileyen kendi partili milletvekiline ağır hakaret eden HDPli vekil için sessiz kalmaları; ilişkilerin ne boyutta olduğunu göstermektedir.” İfadelerini kullandı .

“HDP'li Ali Kenanoğlu,İyi Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'na it diyor.

İP'liler; İt demedi ki,basit diye toparlamaya çalışırken,Ali Kenanoğlu çıkıyor ve;

Sadece Yavuz'a değil ulan topunuza it dedim' diyor.

İP'liler an itibariyle Ajanstan gelecek emri bekliyor.” İfadelerinin yer aldığı mesajı da duvarında alıntılayarak paylaştı.

AK PARTİ’YE HEM TEŞEKKÜR ETTİ HEMDE KINADI

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun cevap vermek de gecikmedi. Başkan Uzun, AK Parti’ye 4 defa teşekkür etti bir defa kınadı.

Çebi’nin açıklamalarına, “Anlam veremiyoruz ve kendisini esefle kınıyoruz.” diyerek eleştirdi. 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin "Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!" açıklamasını, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Sn. Koray Aydın ve Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Genel Başkanı Sn. Yavuz Ağıralioğlu açıkça lanetlenmişlerdir. 

Açıklaması üzerinden Milletvekilimiz Yavuz Beye yapılan hakareti de lanetliyoruz. 

Terörle arasına mesafe koyamayan, kendisini bölücü terör örgütü PKK’nın yanında konumlandıran HDP’nin, Ermeni soykırımı iftirasını savunması, Ermeni çetelerin Türk milletini arkadan hançerlemesi ile eşdeğerdir. 

Türk milleti bu ihaneti asla unutmayacak ve affetmeyecektir. 

Alçakça ifadelere duyarsız kalmayan,

Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu'na yönelik ağır hakaretlerde bulunan  PKK sözcülerini kınayan ve söylemlerinden dolayı Sayın Ağıralioğlu'nu takdir eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu'na, AK Parti Milletvekilleri Sayın Bahar Ayvazoğlu'na, Sayın Salih Cora' ya, Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç'e hassasiyetlerinden dolayı destekleri için teşekkür ederiz. 

Konuyla ilgili haddini aşarak açıklama yapan Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi' ye anlam veremiyoruz ve kendisini esefle kınıyoruz.”