Haberlobi/Haber Servisi

Trabzon'da 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle polisin yaptığı müdahaleyle bir kişi yaralandı 9 kişi gözaltına alındı.

Cüneyt Zorlu, olayla ilgili polis müdahalesine tepki gösterdi. Açıklamasında, “Trabzon'da  1 Mayıs kutlaması yapan 9 kişinin üzerine 100  kadar polisle giderek, gösteri yapanların birininde hastaneye kaldırılacak durumda olması açıklanması gereken bir durumdur. Bu eylemin daha kontrollü durdurulması gerekirdi. 

İzinsiz gösteriyi onaylamıyoruz.

Fakat  kontrol altına alınamayan pandemi ile halkın milli değerlerini, günlerini yok sayan, yasaklayan   ve sanki bu işten memnun olan bir iktidar görüyoruz. 

23 nisan, 1 mayıs ve büyük ihtimalle 19 mayıs gibi önemli günlerin kutlanmasının yasaklanması iktidarın önceliği olduğu anlaşılıyor. 

Kapanma tedbirlerini uygulayamayanlar ,bizlere bu süreç sonunda evde kalın demeye kalkmasınlar. Evdeyiz işi gücü  bıraktık  ama sokaklar öyle değil. Herkes dışarıda. 30 kişi günlük vefat eden varken cuma namazlarını  yasaklayanlar,350 kişi vefat ederken  izin veriyor. Buradan bulaş olmuyor mu?..Bunu mantıkla izah etmek mümkün mü?..

Aşı getiremeyerek süreçi uzatan iktidar tahammül sınırlarını zorluyor. Belkide istenen bu zaten.” İfadelerini kullandı.