Haberlobi - Haber Servisi - Özel Haber // Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle turizmciler, taksi durağı konusunda şikayetlerini dile getiriyorlar.

Bu kez de taksicilerle turizmciler karakolluk oldu.

Taksiciler, "Bizim yolcularımızı rezervasyonsuz gelip alıyorlar, kimse de bir şey söylemiyor. Taksicilik yapmaya kalkıyorlar." şikayetinde bulundular.

Geçtiğimiz günlerde bir turizm firması sahibi olan Songül Genç ile havalimanının durağında çalışan bir taksici tarafından saldırıya uğradığını ifade etmişti. Genç, iddiasına göre; yolcusunu almak için durduğu sırada, taksici Halil İbrahim Çuvalcı tarafından saldırıya ve hakarete uğradığını belirterek karakola suç duyurusunda bulundu.

(Haberi okumak için tıklayınız)

Taksici Halil İbrahim Çuvalcı'da Haberlobi'ye ulaşarak; kendisinin karakola şikayette bulunduğunu, aslında olayın Songül Genç'in anlattığı gibi olmadığını anlattı. Çuvalcı, onların havalimanından yolcu ayarttıklarını, taksicilerin işlerini yaptığını, hakaret ve kendisini tehdit ettiklerini öne sürdü.

Polis verdiği ifadesini gösteren Halil İbrahim Çuvalcı şunları ifade etti:

Arap turist taksi istedi
"Ben Trabzon Havalimanı'nda taksi şoförüyüm. 01.08.2021 günü saat 16:45 sıralarında Trabzon Havalimanı'nda taksi durağında gelen yolcu çıkışında müşteri beklemekteydim. Bu sırada Arabistan uyruklu bir müşteri geldi ve Uzungöl'e gideceğini belirterek taksi sordu. Ben de kendisine 'Buyurun, götürelim' dedim. Ancak Arabistan uyruklu müşteri bana 'Bizim bagajımız sayıca fazla. İki adet taksi lazım' dedi. O esnada Arap müşteriye yardımcı olmaya çalıştım ancak Arap müşteri benim yanımdan ayrıldı. Etrafa baktığım sırada sürücüsünü de daha önceden gördüğüm, yaklaşık olarak son bir buçuk saattir Havalimanı'nda bekleyen siyah renkli Mercedes - Vito marka minibüs tarzı araç yolcu önünde beklemekteydi. Bu araç içerisinde isimlerini bilmediğim; sürücüsü kadın olan, yanındaki erkek bir kişi ile beraberdi."

'Sen kimsin. Benim TURSAB belgem var'
"Erkek olan Arap müşteriyle bir şey konuştu ve arabayı gösterdi. Sonra Arap yolcuya dönerek kafasıyla işaret etti. Bende gidip kadın sürücüye 'Rezervasyonunuz yoksa yolcuyu alamazsınız' dedim. Sürücü olan şahıs benim üzerime yürüyerek 'Ben alırım lan, sen kimsin. Bana TURSAB bu belgeyi verdiyse ben buradan yolcuyu alırım' dedi. Daha sonra tekrar bana 'Sen kimsin. Ben bu TURSAB belgesine 80 milyon Lira para verdim. Bana kimse karışamaz' dedi. Ben de 'Terbiyeli olun' dedim.

Hakkımız olan yolcuyu alıyorlar
Kadın şahıs ise bana 'Bunu senin yanına bırakmayacağım.' diyerek tehtit etti. Arap yolcular bu firmanın rezervasyonlu yolcuları değildi. Arap yolcular daha sonra taksi tutarak Trabzon Havalimanı'ndan ayrıldılar. Eğer bu firmanın yolcuları olsaydılar; minibüse binip gideceklerdi. Bu şahıslar Havalimanı'nda bizim hakkımız olan yolcuları alıyorlar. Kazancımıza mani oluyorlar. Bu kadın beni tehtit etti. Bana ve aileme bir şey olursa bu kadındandır. Şikayetçiyim." dedi.

Bu krizler turistleri rahatsız ediyor
Trabzon Havalimanı'nda böyle krizlerin olması turistleri rahatsız ediyor. Bu konuda Trabzon Valiliği ve turizmciler ile taksi esnafı bir araya gelerek bir çözüm üretmeliler. Böyle bir krizin tekrarlanmaması için Trabzon Valiliği ve Trabzon Emniyeti'nin bir araya geleceği belirtiliyor.