Haberlobi - Haber Servisi - Özel Haber // Trabzon Havalimanı'nda özellikle turizm sezonunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle turizmciler, taksi durağı konusunda şikayetlerini dile getiriyorlar.

Taksicilerle yolcu indirme-bindirme konusunda yaşanan en son kriz ise karakolda bitti.

Bir turizm şirketi olan Songül Genç, Trabzon Havalimanı'ndan misafirlerini almak istediği sırada taksici H.Ç. tarafından fotoğraflarının çekildiğini ardından da hakarete uğradığını belirtti.

Geçtiğimiz pazar günü yaşanan olayda birbirleri ile tartışan ikiliye polis müdahale etti. Songül Genç, taksi durağında görevli olduğunu öğrendiği H.Ç.'den şikayetçi oldu.

Genç, polise verdiği ifadesinde şunları kaydetti;

Ben yaklaşık üç yıldır Gezi Trabzon Turizm Seyahat Acentası isimli iş yerini işletmekteyim. Bu süre zarfında turizm zamanı Trabzon Havalimanı'ndan gelen turist yolcuları almaktayım. Araçlarımın TÜRSAB Belgesi ve turizm belgeleri mevcuttur. Hem tur yolcularını almaktayız, hem de transfer yolcuları konaklayacağı yerlere taşımaktayız.

ARACIMIN RESMİNİ ÇEKTİ
01.08.2021 günü saat 16:30 sıralarında Arap turist yolcumu almak için sevk ve idaremdeki 61 KK 067 plaka sayılı, siyah renkli Mercedes Viano aracımla Trabzon Havalimanı İç Hatlar Gelen Yolcu Terminali ön kısmına geldim. Yolcumu beklediğim esnada ismini daha sonra olay nedeniyle öğrendiğim H.Ç. isimli şahıs aracın yanına geldi. Aracımın resmini çekti.

HIRSIZSIN DİYEREK ÜZERİME YÜRÜDÜ
Bende bu şahsa, "Aracın resmini neden çekiyorsun?" dedim. Bana, "Ben koleksiyon yapacağım" dedi. Bende, "Aracımın resmini dsiler misin hangi hakla çekiyorsun" dedim. Bana, "Sen kim oluyorsun ki sileyim" dedi. Bende, "Ben hem aracın hemde şirketin sahibiyim." dedim. Bana, "Senle görüşeceğiz, herifsen al yolcu" dedi. Bende, "Benim gerekli belgelerim var yolcumu da alacağım" dedim. Şahıs hiddetlenerek el kol hareketleri yaparak, "Al da göreyim" dedi. "Hırsızsın" diyerek üzerime yürüdü. Araya çalışanımız girdi. Bunun üzerine, "Ben ekmeğimi kazanıyorum" dedim. Sonra polis çağırdık, şikayetçiyim dedi.

Taksici H.Ç’nin de Songül Genç’ten şikayetçi olduğu öğrenildi. Polis olayla alakalı soruşturma başlattı.

DAYAK YİYECEKTİM
Konuyla alakalı Haberlobi Songül Genç’i buldu. Genç, "Devamlı böyle sorunlar yaşıyoruz. 2-3 sefer üzerime yürüdü. Çalışan arkadaş araya girmese ben kadın başıma dayak yiyecektim. Her havalimanına gidişte tedirgin oluyorum. Buna birileri son vermelidir. Orada taksiciler böyle davranıyorlar" dedi.

Tehdit ve harakete uğradığını belirten Genç, "Bu ilk değil son da olmayacak. Can güvenliğimiz yok" şeklinde konuştu.