Haberlobi/Haber Servisi

Trabzon Büyük Şehir Belediyesi tarafından Ganita – Faroz Sahil Bandı Düzenleme ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında şehrimizin gözde merkezlerinden biri olan Ganita’da yenilenme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda bölgede faaliyet gösteren turizm değerlerimizden biri Mavi Tur Tekne hizmetlerine yeni kalkış noktası 100.yıl Balıkçı Barınakları limanından devam edecek.

Şehirde Turizm Yeniden Hareketleniyor

1 Haziran itibari ile kademeli olarak serbest bırakılan birçok sektörün faaliyetleri sonucu şehrimizde hareketlilik devam ediyor. Havalarında ısınması ile Trabzon’un turizm noktaları ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Pandemi yasakları sürecinde evlerinde bunalan insanların tatile ihtiyacı olduğunu düşünen sektör yatırımcıları bu yıl bölgedeki turist potansiyelinin beklentilerin üstünde olacağını düşünüyor.    

Denizden Şehir Manzarası İlgi Görüyor

Uzungöl başta olmak üzere, Sümela, Hıdırnebi Yaylası, Çal Mağarası ve daha birçok değer Trabzon’u ziyaret eden turistlerin yoğun ilgi gösterdiği doğal güzellikler konumunda.  Bölge sakinleri ve ziyaretçilerin farklı ilgi odaklarından biri de şehri denizden izleme ayrıcalığına sahip deniz turları. Yaklaşık 5 yıldır şehri farklı bir bakış açısı ile ziyaretçilere denizden şehir manzarasını sunmaya devam eden Mavi Tur, Ganita bölgesindeki yenilenme çalışmaları dolayısıyla hizmetlerini Forum Alışveriş Merkezi karşısında bulunan 100. Yıl Balıkçı Barınakları’na taşıdı.

Demirtaş: Ganita – Faroz Yenilik Projesi şehre vizyon katacak, bu süreçte biz de yeni kalkış noktamızda şehrimizin güzelliklerini sunmaya devam edeceğiz. 5 Haziran'da saat başı ücretsiz tur düzenleyeceğiz.

Otel ve tur firması sahibi Halil İbrahim Demirtaş, “Yeni sezonun bölgemiz ve tüm bağlı sektör çalışanlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bölgemizin kalkınmasında temel dayanakların başında turizm geliyor. Uzun süredir pandemi yasakları dolayısı ile restoran, otel ve bir çok turizme bağlı işletme zor günler geçirdi. Havaların ısınması ve yasakların kaldırılması ile bölgemizde hareketlilikler gerçekleşmeye başladı. Şehrimizin gelişmesi için Büyük Şehir Belediyemiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalardan biri bizim de işletme faaliyeti gösterdiğimiz noktalardan biri olan Ganita bölgesi. Projenin bölgeye ciddi bir vizyon katacağını düşünüyoruz ancak çalışmalar tamamlanana kadar bölge halkı ve ziyaretçilere turizm hizmeti verdiğimiz tur teknemizin hareket noktasını en uygun konuma sahip 100.yıl Balıkçı Barınakları’na taşıdık. Hem alışveriş merkezi hem de ulaşım kolaylığı sayesinde şehri denizden görmek isteyenler için özel bir konum durumunda. 5 Mayıs Cumartesi günü öğlen 12 den itibaren herkesin katılabileceği saat başı ücretsiz bir tur organizasyonu düzenleyeceğiz” diyerek yeni turizm sezonunun şehrimize ve tüm işletmelere hayırlı olması temennisinde bulundu.  Geminin Tur saatleri ve diğer detayların resmi sosyal medya hesaplarından belirtilecek olduğunu aktardı.