Haberlobi/Haber Servisi

Trabzon Ortahisar İlçesi’ne bağlı 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde geçtiğimiz gün evinin önünde silahla öldürülen Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde TİSKİ personeli olarak çalışan Furkan Öztürk (29)’ün babası Harun Öztürk, oğlunun cinayete kurbanı olduğunu belirtti.

SİLAH SESİNE KALKTIM 

Gazeteci Levent Ustabaşı’na konuşan acılı baba Harun Öztürk, “Olay gece saat 01.30 civarında oldu. Silah sesine kalktım. Hanım cama çıktı. O’na dedimki, ‘cama çıkma hanım vurulursun’ Dedi bana ki ‘ Çocuklar aşağıya indi biri çağırdı’ Bende silah sesine kalktım. Silah sesine kalkıp alta indiğimde 34 plakalı bir araç gördüm. 

PLANLI ÖLDÜRDÜLER 

Ben arabaya koşmadım çocuklarımın yanına gitmek istedim. Çocuğumu karanlık yere götürdüler. Çocuğuma silahı gösterdiler çocuğumda silahtan kaçmak için karanlık yere gitti. Onlar silahla onu oraya çekmek istediler. Tehditle o tarafa gitti. Yeğenim 2 çocuğumu oraya ara sokağa soktular. Bunlar profesyönel. Yanlarında profesyonel kişilerle geldiler.

BARIŞTIK DİYEREK KANDIRDILAR

Çocuğuma ‘biz barıştık’ diyerek dışarı çıkardılar.  Benim aldığım duyuma göre bir plan yapmışlar. Buna bir teyze şahit oldu. Nerden gireceğiz nasıl vuracağız diye cinayet planı yaptılar. Bu basit bir tartışmadan olmadı. Bu çocuk tek başına bunu yapamaz. O oğlumu öldüren çocuğu ben baktım. Benim yanımda büyüdü. Ben ona para veriyordum. İş yerimde araba lastiği yıkıyordu. Bunu yaptıran birileri var. Babası ölmüş biri. Oğlumu vuran yanımda büyüdü.”

BİR ANDA 8-9 KİŞİ OLDULAR

Olayda Furkan Öztürk’ün yanında ayağında vurulan ağabeyi Gürkan Öztürk ise, “Biz kavga için gitmedik. Ama bize saldırdılar. Kardeşimi vurmaya geldiler. Adalet istiyoruz. Bir kişi yapmadıbu işin içinde 3-4 kişi var. Biz gittiğimizde 4 kişi gördük sonra 8-9 kişi oldular. Bunların bulunmasını istiyoruz. Azmettirenler var. “ dedi. 

NE OLMUŞTU?

15 Mayıs 2021 tarihinde 3. Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde Tahtalı cami önünde gece yarısı 01.00 sularında geçmişte küfürleşme nedeniyle kavga çıktı. Kavgada Birkan Furkan Öztürk vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı kurşunlarla hayatını kaybetti. Ağabeyi Gürkan Öztürk de kurşunlandı ayağından vuruldu. Olayda gözaltına alınan 4 kişiden Bedrettin Kürşat A. Tutuklanarak ceza evine gönderildi. 
Polis soruşturmayı sürdürüyor. Denetimle serbest bırakılanlar elektronik kelepçe ile mahkemeyi bekliyor.