Haberlobi/Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak Plajı Projesi nedeniyle plaj çalışmaları sahilde başladı. Tam da bu çalışmalar başlamışken sahillerde tuğla ile soyunma kabinleri yapılması eleştirildi.

Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Harita Müh. Oktay Söğüt, “Bu nasıl bir plaj projesi” diye sordu.

Söğüt; “Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kasım ayında ihalesi, aralık ayında işbaşı yapılan Yalıncak Plajı Projesi’nde gelinen nokta; betona gömülen bir sahil görüntüsü. 

Çevre ve doğa ile bütünleşen plaj projesini elbette destekleriz fakat şuan betona boğulmuş bir sahil var. Tuğla - sıva, denize dik ve yakın soyunma ve duş kabinleri yapılıyor. Eli yüzü düzgün hiçbir plajda tuğla - sıva soyunma ya da duş kabini yoktur. Tahtadan ya da hafif malzemeden yapılması gereken bu kabinler için zemine de beton dökmeye gerek yoktur. 

Bu proje başladığı zaman Başkan Zorluoğlu ‘yapılan iş, işçilik ve malzeme çok düzgün ve standartlara uygun olmalı. Çok küçük detaylara bakarım’ demişti. Çok küçük detaylara bile bakan Başkanın bu görüntüyü göreceğini umarız.

Gelinen nokta itibariyle, ‘Bu bölgede yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz’ diyenler bilsin ki böyle bir yaşam alanı, ‘Vatandaşın plaj talebine cevap verdik’ diyenler de bilsin ki böyle bir plaj istenmiyor.”