Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, imar ve şehircilikten sorumlu belediye başkan yardımcılığı görevine Yomra Belediye Meclisi Üyesi Fatih Şimşek'i atadı. Şimşek, imar ve şehircilik müdürlüğü ile yapı kontrol müdürlüğünden sorumlu belediye başkan yardımcılığı görevini icra edecek.

Fatih Şimşek'i belediye başkan yardımcılığı görevine atadığını, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyuran Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Şimşek'in bilgi ve tecrübesi ile Yomra'ya önemli katkılar vereceğini söyledi. Başkan Bıyık, "Yomra'mızı, Karadeniz'in en modern ilçesi haline getirme yolunda, enerjisi, bilgisi ve tecrübesi ile ilçemize çok önemli katkılarda bulunacağına inandığımız, Belediye Meclisi Üyemiz Fatih Şimşek kardeşimi imar ve şehircilikten sorumlu belediye başkan yardımcılığı görevine getirmiş bulunuyoruz. Hem inşaat mühendisi hem de Jeodozi ve fotogrametri mühendisi olan Şimşek'e yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Yomra için birlikte yapacak çok işimiz var" ifadelerini kullandı.

FATİH ŞİMŞEK KİMDİR?
10.02.1993 tarihinde Yomra'nın Çınarlı Mahallesi'nde doğdu. Sırasıyla Çınarlı İlkokulu, Dr. İbrahim Ustaömeroğlu Ortaokulu, Kaşüstü Cumhuriyet Ortaokulu ve Yomra Lisesinde okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliğinde lisans eğitimine devam ederken, çift anadal sınavlarını kazanarak inşaat mühendisliğine de başladı. Her iki bölümden de başarıyla mezun oldu.

Mezunuyetinin hemen ardından özel sektörde iş hayatına başladı. Ülkemizin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren bir firmada hem inşaat mühendisi hem de jeodezi ve fotogrametri mühendisi olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Şimşek, Yomra Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı.