Haberlobi - Haber Servisi // MÜSİAD Trabzon 12. Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Otelde gerçekleştirilen toplantı Mustafa Aktaş’ın Kur’an Tilaveti ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

MÜSİAD Trabzon Başkanı Ali Kaan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Hepinize Genel Kurulumuza hoşgeldiniz. 2005 yılında Trabzon'da MÜSİAD kurulduğunda 'Üye olun' dediler; hiç düşünmeden katıldık. Hiç durmadan görevlerimizi yaptık. Allah bize MÜSİAD'da olmayı nasip etti. Buradan herkesin bir şeyler kapması gerek. Ticaretimizi daha çok geliştirmek zorundayız. Şehrin dinamikleri ile hiçbir zaman tartışmadık. Hep saygı duyduk. İnşallah bizden sonra gelenler de görevini en iyi şekilde yerine getirecek. Bizde görevimizin sonuna geldik. Yeni gelecek yönetime hayırlı olsun demek istiyorum."

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise yaptığı konuşmada, "Toplantıya katılan herkesi selamlıyorum. 2020 yılında Covid-19 pandemisi ile başlayan bu süreçte hayatımıza giren yeniliklere alışmaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde yüz yüze pek gelemedik; toplantılarımızı çevrimiçi olarak yaptık. Burada buluşarak bir hasret giderdik. Pazartesi Batum'da idik, Salı günü Artvin, dün Rize'de bugün ise buradayız. Yarın da Bayburt'ta olacağız. Trabzon ile ilgili ekonomik konulara girmek istiyorum. Trabzon konumu itibari ile büyük bir öneme sahiptir. Ticaret ve gemicilik kültürü iile başlayan Trabzon, her tüccarın olduğu ve heryere ulaşılabildiği bir ildir. Trabzon'un liman özellikleri daha da artacak. Trabzon'un  ihracatı azalmış olmasına rağmen, ülkemizin en çok ihracat yapan 16. ilidir. 2020 yılında Trabzon 1.1 milyar dolar ihracat yapmıştır. Trabzon'un dış ticaretteki potansiyeli artmıştır. Trabzon'un ekonomisi tarıma dayalıdır; bu sebeple toplam ihracatın yüzde 60'ı tarım ürünüdür. Geçtiğimiz ay ekonomi müdürleri ile bir araya geldik. Türkiye son yıllarda doğrudan dış yatırımcı çekmekte zorlandığı bir dönemden geçiyor. Yaklaşık bir yılı aşkın devam eden pandeminin etkilerini gören ülkeler toparlanma adına çabalıyor. Bizlerde artık gelişimin ve büyümenin yeni modellerini takip etmek zorundayız. Yatırımcılara ulaşarak onları yönlendirmeliyiz. Ülkemizin her şehrine kendine has değerlerini anlatması için bizlere büyük görev düşüyor. Gelecekte devletler değil; şehirler yarışacak. Bu nedenle kendi kendine yeten şehirlerimiz olacaktır. Şehir ekonomileri oluşturmak ve bu ekonomiyi ayakta tutacak firmalar bulmak amacamızdır. Konya, Bursa gibi şehirler taraıma dayalı şehirlerdi; ancak hepsi sanayi şehri olma yolunda ilerliyor. Trabzon'da hizmet ve turizm sektörü de oldukça önemli. İngiltere'de Liverpool şehri limanıyla, ticareti ile dünyada örnek bir şehir. Liverpool Trabzon kenti için bir emsaldir ve Trabzon'un Liverpool olabilme potansiyeli vardır. Ben ve ekip arkadaşlarım 4 yıllı görev süresince büyük emekler verdiler. Bende görevimden yakında ayrılacağım. Görev sürem boyunca sizlerin güvenini boşa çıkarmamış olmam; en büyük temennimdir. MÜSİAD bir okul ev yuvadır. Bizlerde maraton koşucularıyız. Diliyorum ki yeni görevi devralacak olanlarda bunu devam ettireceklerdir."

Tek liste halinde gidilen kongrede Ali Kaan başkanlığı Zafer Ofluoğlu'na bıraktı.

Yönetim Kurulu asıl listesinde, Zafer Ofluoğlu, Mesut İskenderoğlu, Engin Kerimoğlu, Numan Yardım, Ali Murat Aras, Çetin Şahin, Osman Acer, Şeref Demirci, Sinan Baysal, Behçet Cihat Çelebi yer aldı.

Yönetim Kurulu yedek listesinde, Fatih Garip, Selim Bankoğlu, Hüseyin Rizeli, Murat Öztürk, Harun Ünal, Yasin Karadeniz, Hüseyin Tüysüz, Ülvi Ustaömeroğlu, Hüseyin Dilli, Emre Usta yer aldı.

Denetleme Kurulu asıl listesinde R. Fehmi Onur, Ahmet Uzun, Yusuf Kaan yer aldı.

Denetleme Kurulu yedek listesinde Ayhan Köse, Faruk Bozkurt, Selami Ayyıldız yer aldı.