İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın, Trabzon'da İYİ Parti İl Başkanlığı'dan toplantı düzenledi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'da toplantıda yer aldı.

Açıklamalarda bulunan Koray Aydın, "Türkiye'de hızlı siyasi gelişmelerin olacağını düşünüyoruz. İYİ Parti'ye ilgi, alaka var. Yapılacak ilk seçimlerde partimizi Trabzon'da daha organize hale getirmek için çalışacağız. Türkiye ekonomik anlamda bir sıkıntı içerisinde. Dünya tarihinde rekor bir faiz ödüyoruz. Ülke olarak tefecilerin içine düştük. Bunlar halkımıza da yansıyor. Ankara'da saray yaptılar. 300 tane odada kimin kalacağını merak ediyorum. Türklerin büyüklüğünü gösterecek başka şeyler de yapılır. İsraf ekonomisinin dayandığı zihniyet 'itibarda tasarruf olmaz' anlayışından kaynaklı. Yargıtay binası yapıldı; acaba bunun dünyada bir eşi benzeri var mı? Bunlara ne gerek var. Bunun parasını vatandaşımız ödüyor." ifadelerini kullandı.

Ülkemizde meydana gelen yangınlarla ilgili konuşan Aydın, "Türkiye'de her sene bu yangınlar meydana geliyor. Bu yılki yangınların öncekilere göre tek farkı, Tarım ve Orman Bakanımız'ın elimizde uçak yok demesidir. Uçak olmayınca yangın söndürülemedi. Sıkıştıysan çevre ülkelerden tedarik edeceksin. İmkanları sonuna kadar kullanacaksın. Kara Kuvvetleri'nin elinde 19 adet uçak var. Onlar kullanılmadı. Yeşil ormanlara aşırı düşkünüm. Turizm alanlarının içinde olmasının büyük zararları olacak. Cumhurbaşkanımız'ın bölgeye gidip çay fırlatması oradakilere en büyük hakarettir. Orada acı ve ızdırap var. Milletin vicdanına bırakıyorum" dedi.

Trabzonspor'a UEFA Konferans Ligi'nde Molde maçı öncesi başarılar dileyen Aydın, "Takımımız şu anda iyi. Turu geçeceğimize inanıyorum. Roma'yı nereden çektiler bilmiyorum ama onlar zor bir takım. Geçmişte neleri eledik; onları da eleriz." dedi.

Fındık fiyatları hakkında konuşan Koray Aydın, "Genel Başkanımız, fındık için 35 lira teklifini verdi. Bildiğini okuyan bir yapı var. Ancak istenirse halledilecek bir konu olarak görüyorum." dedi.