Haberlobi - Haber Servisi // CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Haberlobi'nin konuğu oldu. Gene Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı'nın sorularını yanıtlayan Zorlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da belediyeler arasında adeta bir 'soğuk savaş' olduğunu belirten Zorlu, "3 Eylül'de Ortahisar Belediyesi'nin meclis toplantısında Ahmet Bey'e (Ahmet Metin Genç) sorular sordum. 'Ortahisar'da bu kadar sorun varken; neden belediyenin araçlarını Maçka'ya gönderdiniz?', 'Kendi sorumluluk alanınız olmayan yere neden araçlarınızı gönderiyorsunuz?', 'Bunu kendi mazotunuzu kullanarak mı yapıyorsunuz?' sorularını sordum. Ortahisar Belediyesi'nin aracı sorumluluğu olmayan yere gitti ve maliyetlerini Ortahisar Belediyesi karşıladı. Eğer Ortahisar'ın tüm sorunlarını hallettiysen; veya yangın, afet, sel durumlarında araçlarını gönderebilirsin. Rize'ye Artvin'e gönderdiğinde teşekkür etmiştik. Beşirli, Kalkınma Mahalleleri kan ağlarken; araçlarımız neden orada? diye sordum. Bana cevaben, 'Biz orada iki gün çalıştık, yine istesinler; yine gideriz. Bu belediyeler arasında bu yardımlaşmalar olur. Trabzon Büyükşehir Belediyesi iki,üç sokağın Ortahisar Belediyesi'ne verdiğini söyledi. Kısacası, bu sorunların Büyükşehir Belediyesi tarafından kaynaklandığını ima etti. TİSKİ'ye, 'Ortahisar'a kaç tane sokak teslim ettiniz?' diye sordum. Bana '50'ye yakın sokağın Ortahisar Belediyesi'ne teslim edildiğini' söylediler. Bana Ahmet Metin Genç, 'iki, üç sokak' demişti; ancak TİSKİ '50 sokak' dedi. Bu çok önemli bir detaydır. Belediye Başkanı bu bilgiyi bilmese dahi, yardımcıları bilmeli. Burada belediyede işlerin nasıl işlediğini görüyosunuz. Belediye'ye 50 sokak teslim edildiyse bize neden '50 sokak teslim ettik' dediler. Bu halkı yanıtmaktır." dedi.

Tıpkı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dönemi gibi...
"Ahmet Metin Genç'in ilk dönemlerde o dönemki Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çatışmalarını biliyoruz. O dönemde her yapılan icraatta halkın önüne Gümrükçüoğlu'nu atarak taktik yapmıştı. Şimdi gelinen noktada; kendisinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranıyor. Kendisine soruyorum; kötü olan her şeyin sorumluluğunu Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne atarak, sessiz kalıp halka şirin gözükerek daha fazla oy mu kazanmayı hedefliyor?"

Böyle giderse çalışmalar iki üç sene sürecek
Kendisine şu soruları soruyorum; 1 No'lu Beşirli'deki Atatepe Sokak hazır mı, teslim aldınız mı, eğer aldıysanız neden yapmadınız? 2 No'lu Beşirli Mahallesi'ndeki Edalı Sokak, 2 No'lu Bostancı Mahallesi'ndeki Şahin Sokak, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Kösem Sokak, Üniversite Mahallesi'ndeki İnce Sokağın altyapısı tamamlandı mı, Ortahisar Belediyesi'ne üst yapısının yapılması için teslim edildi mi? Böyle giderse bu çalışmalar iki üç sene daha sürecek. Beşirli'nin hali ortada; bir dokunun bin ah işitin."

Yapılan içme suyu çalışmaları doğrudur
Trabzon'da yapılan çalışmaları bir inşaat mühendisi olarak değerlendiren Zorlu, "Ben teknik olarak şunu söylüyorum; yapılan içme suyu çalışması doğrudur. Ben en başından beri bunu söylüyordum. Halkın aspes borulardan kurtarılması gerektiğini söylemiştim. Trabzon'da yapılan renklendirme çalışmalarına karışmıyorum ancak Uzunsokak'ta mazgalların yanlış yapıldığını düşünüyorum. Mazgalların çok daha büyük tutulması gerekiyordu. Bir ay sonra mazgalların üzeri çamurla dolacak ve kapanacak. Büyük yağmurlarda mazgallar yeterli kalamayacak. Ancak yapılan imalatlar olması gerekiyordu. Parke düzenlemesinde işçilik çok kötüydü; düzelteceğiz demişlerdi. Parkeler için görseller paylaştılar; o parkelerin renkleri aşınacak ve iki üç sene sonra o parkelerden bulamayacaklar.  Bu şehrin bir çocuğu olarak bu önerimi dikkate alsınlar."