Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, büyük önem verdiği tarihi altyapı projesini her an takip ediyor. Ortahisar’ın 47 mahallesini kapsayan 565 kilometrelik içme suyu hattını kapsayan iş kapsamında ve devamındaki kanalizasyon, yağmursuyu, doğalgaz ve telekomünikasyon çalışmalarını detaylıca inceleyen Başkan Zorluoğlu, ilgililerden son durumla ilgili detaylı bilgi aldı. 

HALKIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve firma yetkililerinin eşlik ettiği ziyarette sahada çalışan işçilere kolaylıklar dileyen Başkan Zorluoğlu, “Altyapı çalışmalarımıza gösterdikleri sabır ve anlayıştan ötürü her bir vatandaşımıza müteşekkiriz. Şehrin yakın tarihinde görülmemiş bir işe imza atıyoruz. Hep birlikte şehrin altyapısının değişimine sabredeceğiz. İşimizi biraz daha erken bitirebilmek adına arkadaşlarımız tam koordinasyon halinde gece gündüz çalışıyorlar. İnşallah çalışmalar tamamlandıkça çok farklı bir Uzun Sokak, Maraş ve Kunduracılar Caddesi ve dolayısıyla çok farklı bir Ortahisar olacak” dedi. 

104 KİLOMETRE AŞILDI 

Altyapıda kısa zamanda büyük bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Başkan Murat Zorluoğlu, “Şu ana kadar 104 kilometreden fazla içme suyu hattı imalatı gerçekleştirdik. Şu anda ise Meydan’da 10 ayrı yerde ekiplerimiz çalışıyor. Gazipaşa Caddesi’nde 280 metre yağmursuyu, 300 metre kanalizasyon hattını tamamladık. Taksim yokuşunda 120 metre kanalizasyon, 130 metre yağmursuyu, Taşbaşı’nda ise 90 metre yağmursuyu hattı imalatını tamamladık. İçme suyu hattı tamamlanan bölgelerde toplam 1360 adet abone bağlantısı da yapılmıştır. Hat canlandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.