Haberlobi/Haber Servisi

İhalesi Ocak ayında yapılarak inşaat çalışmalarına başlanan AFAD (Afet ve Acil Durum) Koordinasyon Merkezi’nin yapımına Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi’nde süratle devam ediliyor. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nün bütün birimleriyle birlikte Akçaabat ilçesinde toplanacağı yapım işi bir buçuk yıl içerisinde tamamlanacak.

YERİNDE İNCELEDİ 

Devam eden inşaat çalışmalarını yerinde incelemek üzere şantiye alanına bugün bir ziyaret gerçekleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı, işçilerle birebir görüştü. İşçilerin 1 Mayıs  işçi bayramını kutladı.

ÇALIŞMALAR SÜRATLİ GİDİYOR 

Yıldızlı Mahallemizde 37 dönüm alan üzerine inşa edilen Trabzon İl AFAD Müdürlüğü binasının hızla devam eden yapım çalışmalarında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını, inşaatın son sürat devam ettiğini dile getiren şantiye yetkilileri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KOMPLEKSİ BİR YAPI VAR 

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, kısa süre önce gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüklerini hatırlatarak, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini yürütmekte olan Trabzon İl AFAD Müdürlüğü’nün geçici binasından en kısa zamanda, Yıldızlı TOKİ konutlarının bulunduğu alana bitişik kendine ait olan binada hizmet verecek olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Bakanlık’ın devam eden çalışmalara desteğinin tam olduğuna işaret eden İlçe Başkanı Altıntepe, AFAD’a ait alan üzerinde İl Müdürlüğü binasının yanı sıra çok daha kompleks hizmet birimlerinin de yer alacağını söyledi.

MİMARLARA TEŞEKKÜR

Altıntepe, AFAD Yönetim Merkezi’nin önemli bir merkez olarak bulunacağı yerleşkenin arama-kurtarma çalışmalarında Müdahale Hizmetleri, Depo, Afet Eğitim Merkezi, Eğitim Alanı ve daha fazlasına sahip olacağını belirterek bir kez daha hizmetin mimarları olarak gördüğü İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Trabzon Milletvekillerine teşekkür etti.