AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Karadeniz İl Koordinatörlüğü’ne getirilmesinin ardından, AK Parti’de il başkanlığı için hareketlenme başladı.Bir çok isim aday adaylığını açıklarken, AK Parti İl başkanlığında bugün temayül sandıkları kuruldu.Genel merkez seçime girmeden önce partinin Trabzon teşkilatlanmasının fikrini alarak bir yol haritası belirlemesi bekleniyor
 
VERİLEN OYLAR GENEL MERKEZE IŞIK OLACAK
 
Ak parti Trabzon yönetiminde görev alan İl disiplin kurulu üyeleri, Büyükşehir belediye meclis üyesi, il kadın kolları ve il gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve ilçe gençlik kolları başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ile görüşülüp fikirleri alınacak.
 
OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI
 
Ak Parti Trabzon İl başkanlığı için temayül parti binasında başladı. Delegeler kendi istedikleri il başkanı görmek istedikleri isimleri sandığa atacaklar. Partinin kurmayları Ak parti bölge koordnatörü Muhammet Avcı, İl koordinatörü Ertunç Erkan Balta, il Koordinatörü Polat Türkmen, Bölge Koordinatör yardımcısı Yahya Çelik, İl başkanlığına geldiler. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, il yöneticileri hazır bulundular.
 
TRABZON AK PARTİ'DE 286 ÜYE OY KULLANABİLECEK
 
Temayülde teşkilat mensubu 286 üye oy kullanacak. Delegerler oy pusulasına il başkanı görmek istedikleri 3 ismi yazabilecekler.
 
BAZI ADAYLAR KENDİLERİNE OY KULLANABİLDİ?
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Karadeniz İl Koordinatörlüğü’ne getirilmesinin ardından, AK Parti’de il başkanlığı için temayül oylaması yapılıyor yoklamada bazı başkan adayları görevlerinden ayrılması sebebiyle yoklamada oy kullanmazken bazı adaylar görevine devam ettikleri için yoklamada kendilerine oy kullanabilecekler.
 
GENEL MERKEZ'DEN TELEFON VAR
 
AK Parti Trabzon İl genelinde bazı Ak Parti üyelerin telefonla aranarak mevcut il başkanları ile ilgili sorular soruluyor ve adaylar hakkında bilgi toplandığı istihbaratıda Haberlobi sitemize gelen bilgiler arasında.Ak parti daha önce bu sistemi farklı yollarla yine Trabzon genelinde denemiş bazı üyeler telefonla aranmış bazı üyelerin ise iş yerlerine gidilerek bilgi alındığını öncelerde görmüştük.Belli ki Ak Parti genel merkezi bu geleneğini hala sürdürüyor
 
 
ZORLUOĞLU ''BENİM İLK TEMAYYÜL TECRÜBEM''
 
Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Benim için yeni bir aktivite. Benim ilk temayül yoklama tecrübem oldu. Kendi kanaatlerimi şehrimiz için hangisi iyi olacaksa onula ilgili görüşlerimi aktardım. Bütün temayül yoklaması diğer unsurlar sonucunda parti genel merkezimiz şehrimiz için en iyi şekilde hizmet edecek başkan ve yönetim belirlenmiş olacak.Zaman çabuk geçiyor. Neredeyse 2 yılı tamamladık kalan sürede çok iyi çalışacağımız bir il yönetimi çok önemli güç olacak. Şehrimize birlikte hizmet edeceğiz. Birbirimizle paylaşarak destek vererek bunu gerçekleştireceğiz. Koordinatörlük görevine atanan değerli başkanımıza da hayırlı olsun diyoruz Beraber 2 yıl görev yaptık. Güzel günlerimiz oldu. Zaman zaman ufak tefek sıkıntılar olmakla birlikte genel itibariyle güzel çalışmalar yaptık birlikte.” dedi.
 
 
GENÇ ''DURMAYI BAZEN BEKLEMEYİ BİLMEK LAZIM''
 
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ''Partimizi bir kongre sürecinde evvela asıl olan partimizin milletimizin kurduğu geçirdiği süreçlerde partimize yakışan bir kongre yapmak. Daha sonra ise şuan genel merkezimizin verdiği karar doğrultusunda benimde kanaatimce bu görevi başarıyla yürütmüş olan Haydar Revi bey başka bir göreve atanması takdir edildi. Hemen akabinde partimizin geleneklerinde olan temayül yoklaması yapılıyor.
 
Ak partinin göreve talip olması noktasında olan ilgi alakası beni sevindiriyor. Birçok partili arkadaşımız bu göreve talip oluyor. Bunlar önemli ve güzel şeyler. Demek ki hala umut hala bizim partimizde. Partideki aday adaylarını uzlaştırıp bir adayla seçime girmek bir demokrasidir. Ama beni sevindiren ne kadar aday çok aday olması.
 
Ben 28 yaşında partiye il yönetici olarak girdiğimde 1 yıl sonra başkan olacağımı bilmiyordum. Bu iş bir yolculuk dava olarak görmek lazım. Ülkemizin yüz yıl sonra yeniden daha büyük bir iddia ile ortaya çıkması için vazgeçmeyen iddialı insanlar olması lazım. Belki kısa vadede talep ettiğimiz görevler olmayabilir ama durmayı beklemeyi bilmek vazgeçmemek lazım. Siyaset iddia işidir iddialı olmayı gerektirir.
 
Başarılı bir il başkanımız var ondan bayrağı alacak başkanımızın da kucaklayıcı şekilde hareket eden bir yönetim anlayışını ortaya koyacak. Bayrağı daha da yukarıya taşıması lazım. Trabzon için sivil toplum örgütleriyle de iyi ilişkiler kurabilecek, basınla, diğer partilerle ve partililerle iyi ilişkilerde olması lazım.'' dedi
 
 
ÇEBİ ''ÇOK ADAY ÇIKMASI PARTİMİZİN ZENGİNLİĞİ''
 
AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Selahattin Çebi “Görev tebliğ edilirse aynı heyecanla yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Partimizin başlattığı 7. Olağan kongre sürecinde istişarenin en önemli adımı temayül yoklaması. Bir çok adım var ama en önemişi temayül yoklaması. Bir nevi bugün teşkilatımızın kantarına çıkıyoruz. Partimize Trabzonumuza hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti’nin içerisinde yıllardır siyaset yapan bir kardeşiniz olarak, dava adamı olduğumu ne zaman partimizi bize görev verirse onun yolunda mücadele veririz. O anlamda bundan önceki görevimde olduğum gibi eğer il başkanlığı görevi de tebliğ edilirse aynı heyecanla görevimizi yapacağız.
 
KARAOĞLU ''GÖREVDEN KAÇMA LÜKSÜMÜZ YOK''
 
Mehmet Karaoğlu ''Temayül tüm teşkilatımıza hayırlı olsun. Temayüller Teşkilatların birlik beraberlik içerisinde gönülden destekledikleri üyelere oy verdikleri günlerdir. Bugün de yine böyle bir gündeyiz. İl başkanlığı ile alakalı bu uygun, yapabilecek olan gönlümüzden geçen 3 tane ismi yazdık.Biz teşkilatların tabanından gelen birisiyiz. Ben yıllardan beri AK Parti’de görev yapan Gençlik kollarından bu tarafa bir çok görevde bulunan bir kardeşinizim. Teşkilatımızın teveccühü bizi mutlu ediyor, potansiyel olarak aday gördüler. Mevcut bir görevimiz var, bu nedenle alenen bir adaylık açıklamak istemedim. İl başkanlığı teşkilatın en üst aşamasıdır, bu görev teşkilat mensupları için onur vericidir. Bu görevden kaçma lüksümüz yok, teşkilatımız teveccüh gösterdikten sonra genel merkezimiz de görev verdiği takdirde elimizi taşın altına seve seve koyarız." dedi