Son şampiyon Trabzonspor yeni sezona da iyi bir giriş yaptı. Süper Kupa finalini kazanarak sezona kupa ile giren bordo-mavililer, İstanbulspor maçında istenilen futbolu oynayamasa da galip gelmeyi başardı. Bu moralli gidişte Trabzonspor, aylar sonra taraftarının huzuruna çıktı. Hatayspor karşısında maçın ilk yarışında alışa gelmiş Trabzonspor yoktu. Normal şartlarda Abdullah hoca, topun kendi takımında kalmasını isteyen bir oyun sistemi var. Ancak Hatay maçının ilk yarısında orta saha hakimiyetini eline alamayan Trabzonspor, buna karşın daha saldırgan ve rakibe baskılar ile sonuca gitmeye çalıştı. İlk yarıdaki pas hataları ve topun Hatay’da kalmasında bu değişen oyun anlayışının etkisi büyük. Buna karşın Trabzonspor gol buldu ancak iptal edildi. Bunun yanında önemli fırsatlar yakaladı ancak bir türlü istediği gole ulaşamadı. Top Hatay da olsa da onlarda üretken değildi. Bu yarıda Visca’nın ciddi sakatlığı gerçekten moral bozucuydu. Kendisine geçmiş olsun diliyorum.

Trezeguet oynadığı maçlarda hep çalım atma sevdası var. Hatay maçının ilk yarısında bunu çok yaptı ve Eren Elmalı daha çok geride kaldı. Ancak Trezeguet ikinci yarıda daha az çalım yapınca Eren’in bindirmeleri ve etkinliği arttı. Bence Eren maçın oyuncusudur. Trezeguet ile Eren daha iyi uyum yakalarsalar bu bölgede çok etkili olacaktır Trabzonspor.

Trabzonspor maçın ikinci yarısında topu daha çok kontrol altına almaya başladı ve bunun sonucunda aradığı golü buldu. Bordo-mavili takımda kazanma alışkanlığı var ve bunu devam ettiriyor. Hamsik’in yokluğu Trabzon’u özellikle orta alanda etkiliyor. Ancak yine de Trabzonspor’un bu dönemlerde kazanarak devam etmesi önemli.