Özbekistan Cumhurbaşkanlığı ve Özbekistan İnşaat Bakanlığı’nın daveti üzerine 13-19 Aralık 2022 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet Özbekistan’a çalışma ziyareti yaptı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülkedeki temasları kapsamında ilk olarak Başbakan Yardımcısı, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Cemşid Hocayev ile bir araya geldi.

Bulut ve Hocayev, işbirliği imkânlarını ele aldı.

IMG_5364

Heyetler arasında yapılan görüşmelerde Özbekistan’da sosyal konuta duyulan ihtiyaç, konut yapımı ve Özbekistan’da TOKİ benzeri bir teşkilatın kurulması yönünde çalışmalar yapıldı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ortak projelerin hayata geçirilmesi, teknik destek ve sosyal konutlar inşa etme strateji konusunda Özbekistan ile işbirliğini ilerletmeye hazır olduklarını vurguladı.

Sahada incelemeler yapıldı

Bulut ve beraberindeki heyet Özbekistan çalışma ziyareti kapsamında Taşkent ve çevresindeki proje alanlarında incelemelerde bulundu.

AA-29739923

TOKİ Modeli hayata geçecek

Çalışma ziyareti sonunda taraflar, sosyal konut inşa etme konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden istifade etmek amacıyla TOKİ ile işbirliğini geliştirmek için ortak bir çalışma grubunun oluşturulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Görüşmelerde sosyal konut üretimi, TOKİ benzeri bir teşkilatın kurulması, bu konuda yapılacak yasal düzenlemeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Özbekistan İnşaat Bakanlığınca  “İlk Evim Projesi” kapsamında 2023-2028 yılları arasında Taşkent bölgesinde yaklaşık 50 bin konutun inşa edilmesi planlandı. İlk etapta ise 5 bin konutun yapılması öngörüldü.

AA-29739921