Haberlobi - Haber Servisi // Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi' olarak lanse edilen TOKİ'nin 'İlk evim İlk işyerim' projesinde detaylar netleşiyor.

TOKİ'nin sosyal konut projesinde başvurular 31 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek. Arsa ve işyerlerin de dahil olduğu projede konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. Projede 2+1 dairelerin fiyatı 608 bin TL olarak belirlenirken, vatandaşlar borçlarını 240 ay vade ile 2 bin 280 TL taksitlerle ödeceyecek. 3+1 dairelerin fiyatı ise 851 bin TL. Bu daireleri ise vatandaşlar 3 bin 187 TL taksitlerle ödeyecek.

toki-konutları-5

Yaklaşık 7,5 milyon vatandaşın vatandaşın başvurduğu projede kuraların ne zaman çekileceği merak ediliyor. Peki 2022 TOKİ başvurularının kura çekimi ne zaman?. 'İlk evim İlk işyerim' projesinin kura çekimi ile ilgili bilgiler... TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesindeki son dakika gelişmeleri aktardı.

ömer-bulut-1000x700

Projeye ilgilini yoğun olduğunu belirten Ömer Bulut, "31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ile beraber TOKİ'nin sosyal konut projesinde kuraların Kasım ayının ilk haftasında çekileceği belli oldu.

Ömer Bulut'un açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Sosyal konut projesine başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz. 31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak. Taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devlet yardımcı olur. Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır. TOKİ projeleri dünyada örnek model. 100'e yakın ülke konut projelerimizi öğrenmeye geliyor. Arnavutköy TOKİ projesinde ihaleler sürüyor. Projelerdeki ihalelerin yarısı tamamlanmış durumda."