Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Trabzon’un hafıza mekânlarından biri sayılın Çömlekçi Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde birinci etapta başlatılan 130 konut, 19 dükkân ile otopark inşaatının hızla yükseldiğini ifade ederek ikinci etabın da proje çalışmalarının tamamlandığını ve 10 Mayıs 2023’de ihalesinin yapılacağını söyledi. 

Birinci etabın hemen yanında projelendirilen ikinci etabın bölgedeki sosyal ve ticari ihtiyaca cevap vereceğini belirten Bulut, kafe ve restoranlarla beraber geniş peyzaj ve meydan alanlarının kurgulandığı, içinde; 17 blokta 43 ticari bağımsız bölümün inşa edileceğini ve sonrasında 7 tescilli binanın da restore edileceği açıklamasında bulundu.

Geleneksel mahalle kültürü yaşayacak

Çömlekçi’ ye tarihin en büyük değerini kazandırdıklarını vurgulayan Bulut, “Bölgeyi Trabzon’a yakışır bir tasarımla şehrin önemli lokasyonlarından biri haline getiriyoruz. 7 bölge olarak planlanan Çömlekçi projesinde alan büyüklüğü yaklaşık 60 bin metrekaredir. Toplamda 34 blokta, 221’i konut olmak üzere 331 bağımsız bölümün inşa edeceğiz. Projenin üçüncü etabında bulunacak konut alanları, anaokulu ve meydan ile Trabzon’un geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak bir projenin tasarladık.” dedi.

Tescilli binalar restore edilecek

Çömlekçi projesini çok özel kılan konulardan birisinin de alandaki mevcut 29 tescilli sivil mimariyi yansıtan tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edilmesi olduğuna vurgu yapan Başkan Bulut, “Böylece Çömlekçi, yöresel mimariyi ihtiva eden tescilli yapıları, konutları, dükkânları ve parkları ile Trabzon’a yakışır, doğal taş cephe kaplamalı siluette, nitelikli bir yaşam merkezine dönüşecek, Trabzon’un hafızasını yeniden canlandıran bir proje olacaktır.” sözlerini kaydetti.