Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi temel atma törenini için Trabzon'a geldi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çömlekçi Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Bulut yaptığı açıklamada, "Trabzon'da sayın bakanımızı çok farklı bir heyecanla bekliyoruz. Sizin önderliğinizde yapılan yatırımlar için şehrimiz adına teşekkür ederim. Trabzon tarihi, sosyo külterel değerleri, insan kaynağı, ekonomisi ile bu coğrafyanın gelişiminde kritik önemdeki kentlerden biridir. TOKİ olarak 2003 yılından bu yana ülke genelinde sürdürdüğümüz konut üretim seferberliğinde 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim ettik. Yapı sektöründe Trabzon, önemli yatırımlar yapan bir kent oldu."

ŞEHİR MERKEZİNİN NEFES ALMASINI SAĞLADIK
"Trabzon'da son 19 yılda sosyal donatıları ile birlikte toplam 7713 konut inşa ettik. Devam eden uygulamalarla güncel yatırım bedeli yaklaşık 4.9 milyar lira olan toplam 8396 konutun inşaatını tamamlayacağız.Konutun yanı sıra bugüne kadar 5 okul, 5 lise, 2 hastane, 2 Aile Sağlık Merkezi, 3 spor salonu, 7 camii, 13 ticaret merkezi, 282 işyeri, 116 dükkan ve 6 adet kamu hizmet binasının yapımını gerçekleştirdik. Bu üretimler kapsamında Zağnos ve Tabakhane Dönüşüm Projeleri'nin yanı sıra Akçaabat Devlet Hastanesi, 400 yataklı Yomra Kaşüstü Hastanesi, sağlık merkezleri, pansiyonlar, işyerleri, sosyal tesisler ve sanayi siteleri gibi bir çok sosyal donatıları inşa ettik. Trabzon Şenol Güneş Spor Komleksi ve Stadyumu'nu  hizmete sunduk. Ayrıca şehir merkezinin nefes almasını sağladık."

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
"Trabzon'da hızlı kentleşme sonrası dere yataklarında yapılan, şehrin özgün yapısına uymamasına neden oluyor. Afet riski alanlar ile tarihi kentsel alanları dönüştürüyor; eş zamanlı olarak millet bahçelerini ve yeni alanları şehrimize kazandırıyoruz. Belediyemiz ile ortak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projeleri ile planlamalar doğrultusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yomra'da 511 konut, Şalpazarı'nda 48 konut, Tonya'da 94 konut, Sürmene'de ise 121 konutun yapımına başladık."

ÇÖMLEKÇİ PROJESİ
"Trabzon'da kamuya ait arazi bulmakta zorlanıyoruz. Dolayısı ile taahhütlerimizi yerine getirmek için şahıs arazilerini de satın alamya başladık. İnşallah satın almaları bitirdiğimiz zaman sosyal konutlarımızı da tamamlamış olacağız. Çömlekçi kentsel dönüşümünün iki etabı hazır durumda. 1. etabın ihalesini gerçekleştirdik. Proje revizyonu ile konut sayısını, otopark sayısını arttırdık ve zemin iyileştirmeleri yaptık. İlk proje halinden Trabzon halkımıza daha iyi görsellik yaratacak bir proje haline getirdik. Bundan sonra proje çok daha hızlı ilerleyecek. Bir yıl gibi bir süre içerisinde bu projeyi teslim edeceğiz."