Kahramanmaraş’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan iki büyük depremin ardından harekete geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen afetin ardından bölgede yaraların sarılması için seferber oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Kahramanmaraş’ta görevlendirilmesinin ardından arama kurtarma başta olmak üzere bölgede pek çok faaliyet sürdüren Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için yeni kararlar aldı. 

SOSYAL DESTEK KAPSAMINA ALINDI

Kahramanmaraş’ın içme suyu ve kanalizasyon altyapısını yenileyen Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Başkan Murat Zorluoğlu’nun talimatları üzerine afet bölgesinden Trabzon’a gelen depremzedeler için önemli bir karar aldı. TİSKİ Yönetim Kurulunun aldığı karara göre; deprem bölgesinde ikamet etmekte olduğu halde, şehrimize geçici olarak barınmak üzere gelen depremzedelere tahsis edilen evler için yapılacak abonelikler sosyal destek kapsamına alınacak.   

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ TARİFE

Trabzon’a gelen depremzedeler için yapılacak devir aboneliklerde geçerli olmak üzere; su açma ve kapama iş ve işlemlerinden herhangi bir ücret alınmayacak. Su depozito, talepname ve plaka bedelleri tahakkuk ve tahsilatı yapılmayacak. DASK poliçesi talep edilmeyecek. Sosyal destek amacıyla ücretlendirme yüzde 50 indirimli olarak uygulanacak. Sayaç değişimlerinden ücret talep edilmeyecek. Afetzedeler adına yapılacak abonelikler; kazanılmış hak teşkil etmeyecektir, herhangi bir sebeple 3. kişilere devredilemeyecektir. Uygulama 31.12.2023 tarihine kadar devam edecek olup bu tarihte kendiliğinden sona erecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TİSKİ’nin hayata geçirdiği uygulamadan faydalanmak için, depremzede vatandaşların “Afetzede” olduğuna ilişkin düzenlenecek belgenin yanı sıra kira sözleşmesi ve kimlik kartı ile birlikte bulunulan ilçedeki TİSKİ Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Eğer daire vatandaşlara ücretsiz tahsis edilmişse kira kontratındaki kira bedeli kısmına “Bila bedel (Bedelsiz) yazılması yeterli olacaktır. Abonelik ile ilgili bilgi almak için TİSKİ ilçe şube müdürlükleri ve 153 TİKOM üzerinden iletişim sağlanabilecektir.