Türkiye, 6 Şubat'taki şiddetli 2 depremle sarsıldı.

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili vurdu.

Büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olan afet, cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremi olarak kayıtlara geçti.

 "Hayatını kaybedenler için dua ediyoruz"
10 ili etkileyen depremlerle ilgili sözlerine başlayan Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

"Yıkımın ne kadar büyük olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor. İçimiz yanıyor. Söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Hayatını kaybedenler için dua ediyoruz. Yaralı kurtulan vatandaşlarımız için acil şifalar diliyoruz."

"1. Lig maçlarının da 3-4 Mart'ta başlaması kararı aldık"
Maçların başlama tarihlerini açıklayan Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti:

"Dün Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'yla bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün de 1. Lig Kulüpler Birliği'yle görüşme yaptık. 1. Lig maçlarının da 3-4 Mart'ta başlaması kararı aldık. Eyüpspor'un bir erteleme maçı var, onu birkaç gün önce oynatma konusunda mutabık kaldık."

"Yeni Malatyaspor, ligden çekilmek istiyor"
Ligden çekilen takımlarla alakalı konuşan Mehmet Büyükekşi, şunları ifade etti:

"Yeni Malatyaspor, ligden çekilmek istiyor. O konuda mutabık kaldık. Adanaspor da depremden dolayı ligden çekilmek istiyor. Bu konuyu bize yazılı olarak iletecekler. Sonrasında yönetim kurulu olarak karar vereceğiz. 1. Lig'den kaç takımımız düşecek, kaç takımın dondurulacağının kararı vereceğiz."

"O takımlara yardımcı olmaya çalışacağız"
Büyükekşi, yabancı kurulunda değişikliğe gidileceğini söyledi:

"Transfer konusunda yönetim kurulu kararı aldık. Ligden çekilme kararı alan takımlarımızda oynayan yabancı futbolcuların havuzda olması şartıyla gerek Süper Lig gerek de 1. Lig'deki takımların transfer etmesi halinde +1 olarak oynaması için izin vereceğiz. Bu sezon özel olarak yabancı kuralı haricinde olacaklar. Böylece o takımlara yardımcı olmaya çalışacağız. Onların mali durumları da bizim için çok önemli."