Haberlobi - Haber Servisi // Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun geçtiğimiz haftasonu Trabzon'a ziyareti sırasında partinin il yönetiminden 11 kişinin toplu istifa etmesi damga vurmuştu.

Trabzon'da basınla buluşan Karamollaoğlu'na partideki toplu istifa soruldu. 'Allah akıl fikir versin' diyen Karamollaoğlu, bu konu ile ilgili şöyle konuştu:

"Ben bunu çok önemsemiyorum. Partimizin kendi iç meselesini de kamuoyu önünde tartışmak istemiyorum. Arkadaşlardan birkaç hastalıklı kişi var. Hasta olduğu zaman insan bazı konuları tekrar tekrar gündeme getirir. Gündeme getirirken de kendisi güya başkalarına da tercüman oluyormuş gibi bir hava estirmeye çalışıyor. Trabzon teşkilatımızdan memnunuz. Bizim en fazla çalışan teşkilatlarımızdan biridir. 50 bin üye hedefi vermiştik; Trabzon en fazla üye hedefine ulaşan illerimizden biridir. En ciddi çalışandır. Bu arkadaşlarımızın bir problemi varsa bunu basınla paylaşacağına bizimle konuşur."

Temel Karamollaoğlu'nun bu açıklamalarına parti içinden tepkiler geldi.

MURAT ÖZCAN: PARTİDEN DEĞİL, İL YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETTİM
Saadet Partisi'nin Trabzon'daki eski ilçe başkanlarından ve istifa eden 11 kişiden biri olan Murat Özcan sosyal medya hesabından 'partiden değil, il yönetiminden istifa ettiğini' açıkladı.

"Meseleyi parti içi gördük"
Özcan, "Tane tane tekrar anlatıyorum. Bu metinde kısaca anlattık; arkadaşlarımızla partiden istifa etmedik, il yönetiminden istifa ettik. Yine il başkanı Cevat Kurt'un yanlış gördüğümüz tutumları ile ilgili daha detaylı açıklamalarda yaptık. Meseleyi parti içi gördüğümüz için konuyu sırasıyla Cevat Kurt, İl sorumlusu Şakir Şahintaş, GİK üyesi Ümit Çebi ve en nihayetinde Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan ve Bülent Kaya, Hasan Bitmez, Ersan Bilgin yardımcılarınıza tam bir yıldır çeşitli kanallarla ilettik." dedi.

FWKTJLpWAAEDLoo

"Çocuklarım sizin 'hastalıklı' ifadenizi dinledi"
Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

"O istifalarda en son seçimde aday yaptığınız 3 milletvekili adayı ve kendi cemiyetlerinde saygın onlarca insan varken, sizin belli ki konuyu incelemeden bizi hastalıklı olarak tanımlamanız en basit tanım ile talihsizlik olmuştur. Gelelim bana. 23 yıldır Trabzon'da çeşitli eğitim kurumlarından öğretmenlik, idarecilik, kurucu temsilciliği görevlerinde bulundum ve halen aktif görevlerime devam ediyorum. Dün, çocuklarım sizin yaptığınız 'hastalıklı' ifadesini dinledi. Artık sizden nefret eden 13 ve 14 yaşlarında iki genç bıraktınız Trabzon'da. Bende hastalıklı olduğumu düşünmüyorum. 'Allah akıl versin' ifadenizi dua olarak okuyorum ve sizin içinde temenni ediyorum.

"Bizden helallik almanız gerekiyor"
"Umarım bundan sonra aklederek, konuları analiz ederek 'kulaktan dolma olmayan' bilgilerle savunduğumuz değerlere hizmet ederiz. Hani Saadet Partililerle ilgili olumsuz konuşan, istikametten saptığımızı düşünen dindar kesimlere STK'lar diyordunuz ya, bizden helallik almanız gerekiyor. Biz yanlış yapmıyoruz, bizi anlayın diye. Şimdi tam olarak bende size aynı şeyi söylüyorum."

ÜMİT ÇEBİ: PARTİ'DEN DEĞİL, İL YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETTİLER; BİRİLERİ SEVİNMESİN
Saadet Partisi GİK Üyesi ve bir dönem Araklı Belediye Başkanlığı yapmış olan Ümit Çebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa edenlerin İl Başkanı Cevat Kurt ile anlaşamadıkları için ayrıldıklarını belirtti.

Çebi, "Bu kardeşlerimiz partiden değil, Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile anlaşamadıkları için görevlerinden istifa etmiştir. Saadet Partisi'nden istifa etmemişlerdir. Birileri sevinmesin." dedi.

temel-karamollaoğlu-1000x700