Haberlobi - Spor Servisi // Geçmişte Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını terleten Tanju Çolak, Haber Global kanalında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programına konuk oldu.

1987 yılında Fenerbahçe'ye transferi sürecini anlatan Tanju Çolak, kendisi için ödenen bonservis bedelinin dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından örtülü ödenek üzerinden ödendiğini iddia etti.

TURGUT ÖZAL ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN VERDİ
Çolak, "Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ağlayarak gittim. 4.5 milyon'a gittim. O zaman böyle bir para yok futbolda. Parayı Turgut Özal, örtülü ödenekten verdi. Hasta Fenerbahçeliydi." ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ NAİM SÜLEYMANOĞLU'NU TÜRKİYE'YE GETİREN ARACIYA VERDİK"

Turgut Özal'ın o dönem başdanışmanlığını yapan Feyzi İşbaşaran bu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Tanju Çolak'ın tescilli bir dolandırıcı olduğunu ifade etti.

İşbaşaran sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı:

"Bu ahlaksızca bir yalandır! Başbakan, bir devlet bakanı ve benim imzamla örtülü ödenek kullanılıyordu. Örtülü ödenekte hiçbir zaman öyle bir para olmadı. En büyük ödememiz 1 milyon dolar. O da Naim Süleymanoğlu'nu Türkiye'ye teslimine aracılık eden kişiye ödendi. Örtülü ödenekten yapılan hiçbir belgeyi imha etmedik. Özal'dan sonra başbakan olan Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz aynı şekilde Demirel'e devretti. Bu belgeler Başbakanlık gizli arşivinde duruyordu. Şimdi ne yaptılar bilmiyorum. Tanju, tescilli bir yalancı ve dolandırıcılığı mahkemece tespit edilen biri. Milli takım ile Özal'a ziyarete geldiğinde, Özal'dan benzinlik istemişti; Özal da herkesin için de Tanju'yu terslemişti. O zamanın tüm milli takım oyuncuları da buna şahittir. O dönemin Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık 3 yıl önce vefat etti. O dönem Galatasaray Başkanı Alp Yaman ve Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli yaşıyor. Alp Yaman'a sorsunlar. 4,5 milyarı nakit nasıl almış? Bu kadar mı desteksiz atılır !? Tanju'nun tam kendisine yakışan yalanlarından."