Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda harika maçlar çıkartan Trabzonspor, istikrarlı performansı ile adım adım şampiyonluğa koşuyor.

11 yıl sonra gelecek şampiyonluk, 38 yıl sonra gelecek kupanın hayalini kuran Bordo-Mavili taraftarlar, Mayıs ayının planını şimdiden yapmaya başladı. Trabzonspor'da yönetim, teknik ekip ve futbolcular ise rehaveti kenara bırakıp kalan maçları tek tek kazanmak için sahaya odaklanmış durumda.

Puan tablosunda en yakın rakibi İH Konyaspor'un maç fazlası ile 12 puan önünde bulunan Trabzonspor, kalan tüm maçlarını kazanması halinde 8 Mayıs'ta oynanacak Hatayspor maçı sonrası (9 puan fark olarak hesaplandı) şampiyonluğunu ilan edecek ve kalan son iki haftadaki Altay ve Medipol Başakşehir maçlarına prestij amaçlı çıkacak.

djaniny-ve-cornelius-1000x700

En yakın rakip Konyaspor
Puan tablosunda Trabzonspor'a en yakın rakip olarak Konyaspor görülüyor. 48 puandaki Konyaspor ise maç eksiği ile Adana Demirspor'un 7 puan önünde bulunuyor. 3. sırada bulunan Adana Demirspor'un 41 puanı bulunurken; 4. Medipol Başakşehir, 5. Aytemiz Alanyaspor ve 6. Fenerbahçe'nin puanı 40. Bu üç takım lidere 20 puan uzaklıkta.

konyaspor-2-2-trabzonspor

Süper Lig'de birçok takımının şansı matematiksel olarak sürse de şampiyonluk yolunda Trabzonspor ve Konyaspor büyük avantajla yarışıyor. Büyük bir sürpriz olmaması halinde iki takımın Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstereceği şimdiden kesinleşti.

Avcı temkinli, Palut 'ipler Trabzonspor'un elinde' diyor
Her karşılaşmanın ardından 'Yalnızca 3 puan aldık' diyen Avcı, Konyaspor maçının ardından 'Şampiyonluğun ışığını görüyoruz' diyerek ilk kez 'şampiyonluk' kelimesini kullandı. Deneyimli teknik adam, takıma özgüven aşılarken, rehavete kapılmamaları yönünde telkinler veriyor.

abdullah-avcı-1000x700-3

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut ise Trabzonspor'un her takıma karşı avantajlı olduğunu belirterek, ligin kaderini'Trabzonspor'un kaybedeği puanlar belirleyecek' dedi.

ilhan-palut-1000x700-2

13 maç kaldı
Süper Lig'de 25. hafta maçları tamamlanırken, geriye 13 maç kaldı.

Önümüzdeki haftalarda sırasıyla Aytemiz Alanyaspor, Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe, Göztepe, Çaykur Rizespor çıkacak Bordo-Mavililer, ikinci devrede Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ulusal derbide kozlarını paylaşacak.

26. Hafta maç programı
26.-hafta-maç-programı