Bugün şampiyon da belli olabilir, zirvede ve dipte işler daha da karışabilir. Galatasaray, bugün Ankaragücü'nü yenerse veya Fenerbahçe, Antalyaspor'a puan kaybederse şampiyonun rengi Sarı Kırmızı olacak. Ancak Fener kazanır da Cim Bom puan kaybederse düğüm derbiye kalacak. Ligde kalma savaşında ise işler daha da karışık. Ümraniyespor’un resmen düştüğü Süper Lig’de potadaki diğer aday Giresunspor, Trabzon’u konuk ediyor. Alanya, Kasımpaşa, Sivas ve İstanbulspor ise kurtuluş için sahaya çıkıyor. İşte kritik maçlar öncesinde takımlarda son durum...

ŞAMPİYONLUK HEYECANI YÜKSEK

Lider Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü’nü yenmesi halinde şampiyon olacak. Hatta Fenerbahçe, Antalya karşısında puan kaybederse, Aslan’ın kazanmasına da gerek kalmayacak. Ancak Fener kazanır, Cim Bom puan kaybederse, o zaman işler biraz karışıyor. Aslan bugün berabere kalırsa, Fener’in derbide 3 farklı kazanıp ikili averajı eşitleyerek şampiyon olma şansı var. Aslan bugün yenilirse, Fenerbahçe’ye Nef’te tek farklı galibiyet de şampiyonluk için yetecek.

KÜMEDE KALMA YARIŞI KRİTİK

Bir diğer heyecan ise düşme potasında. Ümraniye’den sonra 1 takımın daha lige veda etmesi gerekiyor. Bu tarafta işler daha karışık. Tehlike yaşayan takımlardan Giresun, Trabzon’la; İstanbul, Adana Demir’le; Sivas, Konya’yla; Antalya, Fener’le, Ankaragücü ise Cim Bom’la oynuyor. Dolayısıyla burada da hesaplar haftaya kalabilir.

 ALANYA'DA KAZANAN RAHATLIYOR

Alanyaspor ile Kasımpaşa arasındaki mücadelede kazanan taraf kurtuluşunu ilan edecek. Ev sahibinde kaleci Runnarsson cezalı. Kasımpaşa’da da aynı şekilde kaleci Günay cezası nedeniyle forma giyemeyecek. İki takım da sezon finalini zaferle sonuçlandırmak için elinden geleni yapacak.

İSTANBUL'UN SEZON FİNALİ

Tehlikeden kurtulmaya en yakın takımlardan biri olan İstanbulspor, zorlu Adana Demirspor engelini kayıpsız geçerek rahatlamak istiyor. Sarı-Siyahlılar’da bu kritik mücadele öncesinde herhangi bir eksik bulunmuyor. Adana Demir’de ise kaleci Ertaç’ın sarı kart cezası var.

SİVAS'TA KRİTİK VİRAJ

37 puanlı Sivasspor rakiplerine göre dezavantajlı. Çünkü Kırmızı-Beyazlılar sadece iki maça çıkacak. Yiğidolar, Konya’dan sonra bay geçerek Kayseri ile sezonu bitirecek. Bu nedenle Konya’yı mutlaka devirmek isteyen Yiğidolar’da Murat ve Ziya sakat. Gradel’in ise oynaması bekleniyor. Konyaspor’da ise alternatif forvetler Muhammet ve Ikpeazu sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler.

PIRLO'SUZ GÜMRÜK'ÜN KONUĞU KAYSERİ

Pirlo’nun ayrılığının ardından takımı Alparslan Erdem’e emanet eden Karagümrük, genç hocasıyla ilk maçına Kayseri karşısında çıkacak. Ev sahibinde Ricci ve Salih sakatlığı nedeniyle yok. Sarı Kırmızılılar’da ise tedavisi devam eden Carole dışında eksik bulunmuyor.