Haberlobi - Spor Servisi // A Milli Takım'ın teknik direktörü Stefan Kuntz, önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un iki milli oyuncusu Ahmetcan Kaplan ve Berat Özdemir'i değerlendiren Kuntz, "Trabzonspor'un stoperi Ahmetcan Kaplan'ın dün ne kadar iyi oynadığını gördünüz. Babel'e karşı iyiydi. Alttan gelen bu oyuncuların, şans bulabileceğini söyleyebilirim. Berat'la ilgili biraz "Problem Child, problem çocuk" sorunu var. Çok yetenekli olduğunu görebiliyorum ama gelişiminde sıkışmış durumda gözüküyor. Trabzon'daki arkadaşlarımla da görüşüyorum sebebini." ifadelerini kullandı.

berat-özdemir-1000x700

ahmetcan-kaplan-1000x700

Uğurcan Çakır'ı değerlendiren deneyimli teknik adam, "Uğurcan Çakır çok iyi ama diğer kalecilerimiz de çok iyi. Genel olarak çok iyi bir kaleci jenerasyonumuz var" dedi.

Stefan Kuntz'un diğer açıklamalar şöyle:

Galler ve İskoçya çıkmış olsaydı, Dünya Kupası'na gidiyoruz mu diyecekti insanlar? Onlara karşı daha çok kaybedecek şeyimiz var. Onların çok daha farklı bir oyun anlayış şekli var. Favori olmadan buraya gelerek daha fazla avantaj yaşayabilirsin. En ufak bir şans elimize geçerse onu değerlendireceğimizden şüpheniz olmasın. Eşleşmelerden gayet memnunum. Sadece elemeler değil, 2024 açısından da bakarsanız biz, bu zorluklarla nasıl başa çıkarız diye düşünürüz. Oyuncularımla nerede ne zaman konuşacağım bana kalmış. Kulüp hocaları belki rahatsız olabilir. Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlar yeni hocalarla çalışıyorlar. Hocaları yokken ne zaman bulacaksınız diye konuştum. Galatasaray'ın da uzun sürseydi soracaktım. Defansta fazla değişiklik yapamadım. Ferdi'nin kararı bize farklı diziliş fırsatları sunabilir. Hakan, Orkun iyi performanslar sergilediler. Psikolojik destek açısından Türkiye'de gençlere daha fazla destek olmalıyız. Antrenmanların hem okullarda hem kulüplerde yapılmasını sağlamak lazım. TFF, Türkiye'nin en iyi kulübü gibi davranması gereken bir kurum. Belki birileri beni arayıp neler söyledin diyecek ama bu benim düşünce tarzım. Hamit Altıntop ile yavaş yavaş yeni bir yapı oluşturmaya başladı ve ben çok iyimserim. Bir şeyler değişecek. Barış Alper'den bahsetmek istiyorum. Barış, 2021'de nasıl ilerleme kaydetti ona bakıyoruz. Alt takımlardan gelen oyuncuların milli takım seviyesinde oynaması bizim için önemli. Orada da 12 tane oyuncu var yukarı çıkmayı bekleyen. Odaklandığım konulardan birisi bu. 

Türkçe dersleri çok zor gidiyor. Çok fazla gramer ile başladık. Öğretmenimden bu konuda değişiklik yapabilir mi diye rica edeceğim. Ben konuşmak istiyorum diyorum, o da önce dil bilgisi diyor. Türkçe konuşmak konusunda, Kenan Karaman bana oldukça yardımcı oluyor. Bir arabulucu görevi görüyor benim için. Türk milleti ve Türk futbolunu diğer uluslarla çok karşılaştıramayız. Her ulusun kendine ait bir futbol kimliği vardır. Alman futbolu, 2000'li yılların başında her kulübün bir akademisi olması zorunluluğunu getirerek işe başladı. 

Neredeyse canlı izlemediğim hiçbir takım yok. Burada önemli olan nasıl bir karşılaştırma yapacağınız. Benim kriterlerimi sorarsanız; oyuncuların geçmişteki performanslarına, güncel performanslarına ve takım ruhumuza nasıl katkı sağlayacaklarına bakıyorum. Benim için oyuncuların hangi pozisyonlarda oynama becerisi gösterdikleri çok önemli. Örneğin Hakan Çalhanoğlu. Bence milli takımda oynadığı son maçlar gösterdiği en iyi performanslardı. İşte bu verimi bütün oyuncularımızdan almak için çalışmalar yapıyoruz. Belki de favori olduğumuz maçlar olmayacak ama takımımız farklı bir yüzünü göstermeyi başarabilirse her şey olabilir. Onların bize yapacağı gibi biz de Portekiz'e kolay anlar yaşatmayacağız.

kenan-koçak-stefan-kuntz-1000x700