Kadın Milli Voleybol Takımımız'ın geleceği parlak sporcularından biri olan Zehra Güneş, güzelliği ile de dikkat çekiyor. Tokyo Olimpiyatları'nda Güney Koreli taraftarlardan evlilik teklifi alan başarılı sporcu sosyal medyada da sürekli trend topic oluyor. Zehra Güneş kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte başarılı sporcu hakkında tüm bilgiler...

Zehra Güneş kimdir?

İstanbul'un Kartal ilçesinde 7 Temmuz 1999 tarihinde dünyaya gelen Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında başladı. VakıfBank altyapısında gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çeken Zehra, iki sene üst üste hem Yıldız, hem de Gençler'de Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

2015-16 sezonunda VakıfBank'ın 3. Lig'den 2. Lig'e şampiyon olarak yükselmesinde pay sahibi olan Güneş, 2016-17 sezonunda Beşiktaş'a kiralandı. Sezon sonunda VakıfBank Genç Takımı ile yeniden Türkiye şampiyonu olan başarılı sporcu, 2017-18 sezonundan bu yana VakıfBank A takımında düzenli olarak şans buluyor.

Sarı-Siyahlı forma ile bugüne kadar 2 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 1 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. 

Güneş ayrıca, Yıldız Milli Takımı'yla Dünya dördüncülüğü, Balkan ve Eyof şampiyonluğu, Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, Dünya dördüncülüğü, U23 Milli Takımı'yla da Dünya şampiyonluğu yaşadı.

1999 doğumlu orta oyuncu, A Milli Takım formasıyla 2018 FIVB Miletler Ligi ve 2019 Kadın Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Zehra Güneş, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini kazanan Filenin Sultanları'nın kadrosunda yer aldı.

1,97 boyundaki orta oyuncu Vakıfbank SK takımında voleybol kariyerini sürdürüyor.

Güney Koreliler hayran kaldı

Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele eden Kadın Voleybol Takımımız'ın başarılı sporcusu Zehra Güneş, güzelliği ile Güney Koreliler'i büyüledi. Güney Kore ile oynanılan ve 3-2 kaybedilen maç sonrası Koreliler, Zehra Güneş'i araştırmaya başladı. Taraftarların da dikkatini çeken başarılı sporcu Zehra Güneş kimdir? Zehra Güneş fotoğrafları...

Sosyal medyada trend topic olan Güneş için Güney Koreli'ler 'Hemen Türkçe öğrenmeliyiz' gibi paylaşımlar yaptı.

İşte o tweetlerden bazıları:

"Zehra Güneş 18 numaralı oyuncu, aramızdaki yaş farkı mükemmel. Bugünden itibaren Türkçe öğrenmeye başlamalıyım"

"Türkiye'ye gidiyorum...Sonunda aşkımı buldum...18 numara Türkiye..."

Zehra Güneş fotoğrafları: