Haberlobi/Spor Servisi

Hazırlık maçında Moldova ile Almanya'da karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, son karşılaşmaya göre ilk 11'in tamamını değiştirdi. Moldova maçında öne çıkan isimlerden biri ise kaleci Uğurcan Çakır oldu.

Hazırlık maçında Moldova ile Almanya'da karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, son karşılaşmaya göre ilk 11'in tamamını değiştirdi. Ay-yıldızlı ekibin Gine ile oynadığı son hazırlık maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mert Günok, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Mahmut Tekdemir, Dorukhan Toköz, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Abdülkadir Ömür ve Enes Ünal'ın yerine bu mücadelede Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz ilk 11'de görev yaptı.

BURAK NET KAÇIRDI 

Yusuf Yazıcı harika bir pas attı. Ama Burak Yılmaz bomboş karşı karşıya pozisyonda Moldova kalecisini geçemedi. 29. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun sağ çaprazdan kestiği ortaya Merih Demiral vurdu, top üstten auta çıktı.

BURAK ATTI 

58. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun mükemmel asistinde topa düzgün bir vuruş yapan Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçtik

UĞURCAN HARİKA KURTARDI 

30. dakikada Moldova gole çok yaklaştı. Merih'e çarpan top Uğurcan'ı kontrpiyede bıraktı, Uğurcan buna rağmen harika kurtardı.

GEÇİT YOK 

Uğurcan'dan bir harika kurtarış daha. 36. dakikada Uğurcan ceza sahası dışından falsolu gelen topu harika bir kurtarışla kornere çıkardı. Bu top Moldova'nın ilk yarıdaki 3. isabetli şutu oldu.

CENGİZ'E ASİST 

Milli Takım Cengiz Ünder ile 2. golü bulurken asisti yapan isim Uğurcan Çakır oldu. Yıldız kaleci kurtarışlarını asist ile süsledi.

'BEN ONA BUFFON DİYORUM' 

Nihat Kahveci Uğurcan Çakır'ın performansı sonrasında şu ifadeleri kullandı: "Ben Uğurcan'a, Buffon diyorum. Kaleye az topun geldiği böyle maçlar, kaleciler için zordur. Devre ortasına kadar Uğurcan'ı görmedik. Sonra 2 güzel kurtarış yaptı. Bu da Uğurcan'ın ne kadar konsantre olduğunu gösteriyor. Estetik kurtarışlar yaptı."

UĞURCAN DAMGASI 

Uğurcan Çakır'ın formda görüntüsü birçok futbolseveri şampiyona öncesi memnun etti. İşte gelen tepkiler...