TFF 1. Lig'de şampiyonluk düğümü, bu akşam oynanan 34. hafta maçlarıyla çözülüyor. İlk iki takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği; üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı takımların ise bir diğer Süper Lig biletini almak için play-off oynayacağı ligde altıncı sıradan play-off'a çıkan son ekibin belli olacağı dört maç, 18:00'de başladı. İlk üç sırayı belirleyecek diğer üç maçta başlama düdüğü ise 20:30'da çalacak.

20:30'da başlayacak olan maçlar şöyle:

Adanaspor - Samsunspor

Menemenspor - Adana Demirspor

Tuzlaspor - Giresunspor

TAKIMLARA SÜPER LİG BİLETİ İÇİN NE GEREKİYOR?

Lig lideri Adana Demirspor deplasmanda Menemenspor ile karşı karşıya gelirken ikinci sıradaki Giresunspor, Tuzlaspor ile İstanbul’da oynayacak. Her iki takım da alacağı galibiyetle Süper Lig bileti almaya hak kazanacak. İki takımdan birisinin yapacağı puan kaybında ise Samsunspor’un alacağı sonuç belirleyici olacak.

İlk iki sıradaki takımlar gibi 67 puanda olan Samsunspor ise Süper Lig’e doğrudan yükselebilmek için kazanıp rakiplerinden birisinin puan kaybetmesini bekleyecek. Samsunspor, puan kaybetmesi halinde play-off oynayacak.

ALTINORDU PLAY-OFF BİLETİNİ ALDI

18:00'de başlayan maçlar ise şöyle sonuçlandı:

Ankaraspor 0-2 İstanbulspor

Altay 4-3 Bandırmaspor

Balıkesirspor 0-5 Altınordu

Bursaspor 0-3 Keçiörengücü

Bu sonuçlarla 60 puanla altıncı sırayı alan Altınordu, play-off'a kaldı. İstanbulspor ve Altay'ın play-off'u önceden garantilediği ligde play-off'a kalan son takım, 20:30 seansındaki maçlarla belli olacak.