Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, rezerv ligin kurulmamasına isyan etti ve "Birkaç yıl sonra takımlarımızda oynayacak yerli futbolcu bulamayacak, mumla arayacağız" dedi.

Üç yıldır, genç ve yetenekli oyuncuların değerlendirileceği rezerv lig konusunda mücadele ettiğini hatırlatan Ağaoğlu, "Türk futbolunu geliştirmek istiyorsanız oyuncu yetiştirmek zorundasınız. Biz bu konuda başarılı ve şanslı bir kulübüz ama yeni Yusuflar, Abdülkadir'ler, Uğurcan'lar bulamaz isek kaynak kurur. Hakan gibi, Fıratcan gibi değerlerimiz var fakat doğrudan A takımda oynatamıyoruz. Bu gibi futbolcuları üçüncü lige mi göndermek doğru, kendi takımının rezerv liginde takip etmek mi? Elbette ikincisi. Futbol Federasyonu'na söylemekten, anlatmaktan yoruldum. Rezerv lig oluşturulmadan yabancı sınırlaması getirilmesine şiddetle karşıyım" diye konuştu.

LİMİTLERE BAĞLI

Milliyet'ten Cemal Ersan'e konuşan Başkan Ağaoğlu, teknik direktör Abdullah Avcı'nın raporu ve istekleri doğrultusunda bir forvet ve bir sol bek transfer etmek istediklerini de bildirdi.

Ağaoğlu, "Ondan sonrası TFF'nin yabancı kuralı, harcama limitleri ve yayıncı kuruluşun tavrına bağlı. Yayıncı kuruluş bizden hala indirim istiyor. Tüm kulüpler bu konuda son derece sert ve asla taviz vermeyeceğiz. 550 milyon dolara sözleşme imzalanmış, rakam 230 milyon dolara düşmüş. Hala neyin indirimi isteniyor? Anadolu kulüplerinin gelirlerinin yüzde 80'i yayınlardan. Pandemi sürecinde sabit giderlerimizde yüzde 65 gerileme var. Giderlerimiz ise aynı. Nasıl ayakta kalacak bu kulüpler?" ifadelerini kullandı.

SÖRLOTH'U KİRALYABİLİRİZ

Geçen sezon başı 20 milyon euroya yakın bir bonservis bedeliyle Leipzig'e transfer olan ancak Alman ekibinde beklenen performansı sağlayamayan Alexander Sörloth'un Trabzonspor'a dönebileceği konusunda ise Başkan Ağaoğlu şunları söyledi: "Önce Leipzig kulübünün tavrını bekleyeceğiz. Onlara saygısızlık yapmayız. Koşullar oluşursa elbette Sörloth'u yeniden takımda görmek isteriz. Hocamızın da benim de görüşüm bu yönde. Elbette kiralık alabiliriz. Ona vereceğimiz para takım içindeki dengeleri bozmaz. Çoğu tanıdığı arkadaşları ve çok iyi diyalogları var. Sörloth'u bir sezonda yeniden parlatıp, Leipzig'e daha da değerlenmiş halde gönderebiliriz. Bu hem onlara hem bize daha fazla para kazandırır."