Trabzonspor'un Türkiye Kupası son 16 turunda Ümraniyespor'u 4-1 mağlup ederek elediği maç sonrası spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

Yazarların görüşleri şu şekilde:

Cemal Ersen: "Rakip lig sonuncusu Ümraniyespor değil de, Adana Demirspor olsa idi, Avcı yine benzer bir kadro sürer mi idi sahaya? Hiç sanmam. Kupa telafisi olmayan ve kazayı affetmeyen bir organizasyon. Bu yüzden önce skoru alıp, sonra dileğini yapmak en mantıklısıydı. Trabzonspor kupaya veda etse idi, sorumlular arasında ilk sıraya Avcı’nın adını yazardım. Sanırım onun için de bir ders olmuştur. Kimseyi küçümsemeyeceksin bu kulvarda." (Milliyet)

vitor hugo-5

"OYUNDA SORUN VAR"

İskender Günen: "Önemli olan turu geçmek ise Trabzonspor bunu başardı. Fakat amalarımız var. Her zaman belirttiğimiz gibi futbol oyununun içerisinde 'An' lar var. Ve bu anlar oyunun sonucunu tayin eder. Amaç turu geçmek ama düşünülmesi gereken sorunlar var. Özellikle oyun anlamında. Sonucu bir kenara bırakırsak eksiklerinizi görmenin çok daha doğru bir tercih olacağını göz ardı etmemek gerekir. Kazanç ise uzun bir aradan sonra tekrar Yusuf Yazıcı'nın futbolla barışması." (Sabah)

trabzonspor sevinç-1

"RÜZGAR ÇOK ETKİLEDİ"

Aksal Yavuz: "Top tekniği yüksek olan oyuncuları, pasa dayalı oynayan takımları kötü hava şartları olumsuz etkiler, sert rüzgâr da Trabzonspor’un oyununu, oyuncularını etkilemedi değil. Rakip de aynı şartlarda oynadı diyebilirsiniz, lakin hem alışkın olmak lazım hem de bu durum rakibin oyununu bozmaya çalışan takımlar için avantajdır. Ayrıca ligde alınan olumsuz sonuçların Trabzonsporlu oyuncuların üzerinde baskı oluşturmaya başladığını da bir kenara not düşelim. Hugo ile golü bulduktan sonra bayağı rahatladılar, uzatmalarda çok daha rahattılar, rüzgâr da şiddetini azalttıktan sonra iyi oynayarak farka koştular." (Milliyet)

bakaetas yusuf yazıcı ümraniyespor

İNAT VE ISRAR

Olcay Çakır: Rotasyon kaldırmayan maçlardan biri daha oynandı denilebilir. Trabzonspor bu tip maçları çok oynadı. Çok benzer durumlar da yaşadı. Bir taktik disipline karşı, uyumsuz oyuncular grubuyla düşülecek durum tam da bu olabilirdi. 'Koca bir ilk yarı' ifadesini sık kullandığımız dönemler gibiydi ilk yarısı maçın. Oyun planı mutlaka vardı ama oyuncuların bu oyun planına sadakati tartışma götürür bir görüntüdeydi. Ümraniyespor'un ligdeki durumu yanıltmasın. Oynadıkları oyun haftalardır yüzlerini güldürmemiş olabilir ancak rakipleri için her daim çözülmesi zor bir takım oldular. Dün akşam da çok iyi alan daralttılar, orta alanda Trabzonspor’un rotasyonundan da çok iyi faydalandılar.

Doğru 11'le bitirdi

Trabzonspor’da oyuncular ilk yarıda adeta birbirini tanımayan, birbiriyle ilk kez oynar gibiydiler. Hamleler sonrası gelen pas oyunu, öne doğru hızı da artırdı. Hugo’nun golü sonrası uzatmalarla oyun tamamen Trabzonspor’a döndü. İlk 11 değil son 11 Trabzonspor’u tura taşıyacaktı, öyle de oldu. Ayrıca inat ve ısrar sanırım hocanın moralini yükselten ana unsur olmuştur.