Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de son viraja girilirken, şampiyonluğunu ilan eden ve küme düşen takımlar belli oldu. Ligde 37. haftanın bitmesine iki maç kala kıyasıya bir Avrupa mücadelesi yaşanıyor.

UEFA'nın Rusya ve Ukrayna ile ilgili aldığı karar, ülke puanının düşmesi sonrası kafalar karıştı. İşte ligin son durumu ve Avrupa'da mücadele edecek takımlar...

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne...
Süper Lig'in bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılmaya hak kazandı. Bu sezon ilk kez bir Türkiye şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamıyor. Bordo-Mavililer, Ukrayna'nın turnuvaya katılamaması durumunda gruplara doğrudan katılma şansı da bulunuyor.

trabzonspor-takım-gol-sevinci-1000x700

Karadeniz ekibi, şuanki durumda Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan başlayacak ve maçlarını 16-17 Ağustos ve 23-24 Ağustos tarihleri arasında oynayacak.

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada bitiren takım, bu sezon son kez UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri oynayacak. En yakın rakibi Konyaspor'un 3 puan önünde bulunan Fenerbahçe, büyük oranda ligi ikinci bitirmeyi garantiledi. Konyaspor'un Sarı-Lacivertliler'i tahttan indirebilmesi için son hafta Beşiktaş'a fark atarak kazanması; Fenerbahçe'nin de mağlubiyet yaşamasını bekleyecek.

fenerbahçe-takım-sevinci-1000x700

UEFA Avrupa Ligi'ne son kez takım gidecek
Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olacak takım bu sezon son kez UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılacak. Yukatel Kayserispor'u mağlup eden Demir Grup Sivasspor kupanın şampiyonu olurken, UEFA Avrupa Ligi'ne de doğrudan katılmaya hak kazandı.

Türkiye Kupası'nı Trabzonspor ya da Aytemiz Alanyaspor'dan birisinin kazanmamış olması ligin dengelerini de etkiledi. Bu durumda ligi 3. ve 4. sırada bitiren takımlar UEFA Konferans Ligi'ne gidecek. (Eğer ligi üst sırada bitiren bir takım Türkiye Kupası'nı kazansaydı Avrupa bileti hakkını ligi 5. bitiren takım kazanacaktı.)

sivasspor-alanyaspor-1000x700

Süper Lig'i en az 3. sırada bitiren takım İH. Konyaspor olması kesinleşti. Konyaspor'un Konferans Ligi bileti cebinde ancak, Şampiyonlar Ligi elemeleri için bir mucizeye ihtiyacı var.

Lig 4.'lüğü için ise kıyasıya bir yarış var. 4.'lük koltuğundaki Medipol Başakşehir son haftada rekor puana ulaşarak ligi bitirmek isteyen Trabzonspor'u ağırlayacak.

Başakşehir'in 1 puan gerisindeki Aytemiz Alanyaspor ise son haftada Fatih Karagümrük'ten puan alıp, Başakşehir'in Trabzon'a karşı puan kaybetmesini bekleyecek.

medipol-başakşehir-gireusnspor-galibiyeti

Ligin kupa durumu:

1. Trabzonspor (Şampiyonlar Ligi play-off turu)
2. Fenerbahçe (Şampiyonlar Ligi ön elemeleri)
3. İH. Konyaspor (UEFA Konferans Ligi)
4. Medipol Başakşehir (UEFA Konferans Ligi)
Türkiye Kupası Şampiyonu: Demir Grup Sivasspor (UEFA Avrupa Ligi)

Küme düşen takımlar
Süper Lig'de son haftaya girilirken küme düşen takımlar da belli oldu. Ligin son sırasında bulunan Yeni Malatyaspor, Göztepe, Altay ve Çaykur Rizespor gelecek sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek.

süper-lig-37.-hafta