Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de 38. hafta maçları dün akşam oynanan karşılaşmalarla sona erdi ve 2021-22 Ahmet Çalık Sezonu sona erdi.

Trabzonspor rakiplerine fark attı
38 karşılaşmada yalnızca 3 kez rakiplerine boyun eğen Trabzonspor, topladığı 81 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Bordo-Mavililer, en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 8 puan fark attı. Karadeniz ekibi, eğer UEFA yeni bir karar almazsa Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan dahil olacak.

trabzonspor-başakşehir-1000x700

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi elemelerinde
Vitor Pereira ile sezona başlayan ancak alınan kötü sonuçlarla yoluna İsmal Kartal ile devam eden Fenerbahçe, ikinci devredeki çıkışı ile 2.'lik koltuğuna oturdu. Ligde 14 maç yenilmeyen Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya da hak kazandı.

fenerbahçe-sevinç-1000x700

Konyaspor'dan büyük çıkış
Bu sezon performansları ile liderlik yarışında uzun süre Trabzonspor'un en yakın takipçisi olan İH. Konyaspor, ikinci devredeki düşüşü ile koltuğunu Fenerbahçe'ye kaptırdı. Yeşil-Beyazlılar, UEFA Konferans Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazandı.

dorukhan-toköz-müdahale-konyaspor-trabzonspor-maçı-1000x700

Başakşehir, son haftada Avrupa biletini kaptı
Emre Belözoğlu yönetiminde derli toplu bir görüntü sergileyen Medipol Başakşehir, son haftada lider Trabzonspor'u mağlup ederek UEFA Konferans Ligi biletini aldı.

medipol-başakşehir-gireusnspor-galibiyeti

Alanyaspor'un tek şansı ZTK
Ligi 5. sırada tamamlayan Aytemiz Alanyaspor ise Ziraat Türkiye Kupası'nda Demir Grup Sivasspor'u yenerek kupayı alırsa UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılacak.

aytemiz-alanyaspor-takım-gol-sevinci-1000x700

Beşiktaş yıllar sonra Avrupa'da yok
Bu sezon çalkantılı bir dönem geçiren Beşiktaş, topladığı 59 puanla 6. sırada kaldı ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacağı kesinleşti. Siyah-Beyazlılar, bu sezon gruplarda mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde 0 puan almıştı.

rachid-ghezzal-1000x700-beşiktaş

Galatasaray kabus gibi bir sezon geçirdi
Kabus gibi bir sezon geçiren Galatasaray ise son haftada Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve topladığı 52 puanla ligi 13. sırada tamamladı.

galatasaray-takımı-kerem-aktürkoğlu-gol-sevinci-1000x700

Giresunspor ve Adana Demirspor dikkat çekti
Uzun yıllar sonra Süper Lig'e bu sezon yükselen GZT Giresunspor, lige kötü başlasa da sonradan toparlandı ve aldığı kritik puanlarla ligde kalmayı başardı. Karadeniz ekibi, 45 puanla küme düşen Rizespor'un 9 puan üstünde bulunuyor.

giresunspor-gol-sevinci-1000x700

Bu sezon Süper Lig'e yükselen diğer takımlardan Adana Demirspor ise ligde Avrupa yarışını uzun süre zorladı. Balotelli, Belhanda gibi yıldızlarla dikkatleri üzerine çeken Mavi Şimşekler, ligin son haftasında da Göztepe'e 7 gol attı.

Küme düşen takımlar
Bu sezon kabus gibi sezon geçiren yalnızca Galatasaray değil. Maddi zorluklar yaşayan ve birçok futbolcusu ile yollarını ayırmak durumunda kalan Yeni Malatyaspor, 20 puanla ligi son sırada tamamladı ve küme düştü.

Malatyaspor ile beraber son haftada Adana Demirspor'dan 7 gol yiyen Göztepe'de ligi 19. sırada tamamlayarak küme düştü. Bir diğer İzmir ekibi Altay ve Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor da başarısız geçen sezonun ardından küme düşme üzüntüsü yaşadı.