Son dakika Trabzonspor Haberleri: Bordo mavili takım UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında sahasında Fransız ekibi Monaco ile karşı karşıya gelecek. Bu zorlu mücadelede Trabzonspor galip gelerek grupta iddialı hale gelmeyi hedefliyor. Fırtına bu maçı kazanması halinde gruptan çıkma iddiasını daha da güçlendirecek. Zorlu karşılaşma öncesinde son dakika Trabzonspor haberleri şu şekilde;

Beşiktaş - Trabzonspor hakem ataması için şok sözler: Ali Şansalan riskli tercih

TRABZONSPOR'A PARA CEZASI

UEFA tarafından Avrupa kupalarında oynayan Türk takımlarına para cezaları verildi. Kurul, temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Trabzonspor 'a para cezası verdiğini duyurdu. UEFA, Trabzonspor'a UEFA Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız karşılaşmasından dolayı para cezası verdiğini açıkladı. Bordo-mavililere sahaya madde atılması yüzünden 4 bin 125 euro para cezası kesildi. (Ajansspor)

trabzonspor haberleri

TRABZONSPOR MONACO MAÇI HANGİ KANALDA?

Trabzonspor , UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. hafta maçında Fransız ekibi Monaco'yu konuk edecek. Deplasmandaki maçtan 3-1’lik yenilgiyle dönen bordo mavililer, bu kez rakibini yenip, ilk 2 hedefi doğrultusunda yeniden iddialı konuma gelmek istiyor. Fırtına'da Serkan Asan, Bruno Peres, Edin Visca ve Dorukhan Toköz'ün tedavileri devam ediyor. Kırmızı kart cezalısı Maxi Gomez de kritik maçta olmayacak bir diğer isim. Gruptaki diğer maç Ferecvaros ile Kızılyıldız arasında oynanacak.

Trabzonspor-Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? 

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak ve bu akşam saat 22.00'de başlayacak Trabzonspor-Monaco maçını Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Jakob Kehlet yönetecek.  Karşılaşma EXXEN'de canlı olarak yayınlanacak.

MONACO T.D. CLEMENT: ÇOK İYİ BİR TAKIM

Monaco’da yapan Fransız ekibin teknik direktörü Philippe Clement, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde basın toplantısı düzenledi. Teknik direktör Clement, ilk maçtaki sonucu ve yarın oynanacak müsabakayı değerlendirdi. Clement, “20 senelik hayatımda hiçbir zaman senaryolara yer olmadı. Yarınki maçta sahadan galibiyetle ayrılmayı düşünüyoruz. Belgrad’da olduğu gibi burada da baskıyı hissedeceğiz. Trabzonspor taraftarını ve baskısını biliyoruz. Yarın akşam iyi bir statta seyirciye karşı oynayacağız” dedi.

Rakipleri Trabzonspor’un güçlü bir takım olduğunu belirten Clement, “Trabzonspor’un çok kaliteli ve iyi futbolcuları olan bir ekip olduğunu biliyoruz. Trabzonspor ilk maçta sadece 10 dakika gerçek futbolunu ortaya koyabildi, sonra da eksik oynadılar. Yarın karşımızda çok daha farklı bir takım olacak. Türkiye liginde şampiyon olmuş, çok iyi bir ekibe karşı iyi oynamamız gerektiğinin bilincindeyim” diye konuştu.

Trabzonspor haberleri 2

AVCI: AVANTAJ SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, Monaco maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Müsabaka öncesi değerlendirmelerde bulunan Abdullah Avcı, "Monaco'yla orada bir maç oynadık. Beklemediğimiz senaryolarla karşılaştık. Oyunun 85 dakikalık bölümünü bir kişi eksik oynamak bizi zihinsel ve fiziksel olarak yordu. O maçı anlatmıştım. Yarın oyun 11'e 11 başlayacak. Formasyonlarını 4-4-2'ye çevirdiler. Diğer formasyona da hazırlandık. Yarın grubun iki tane 6, iki tane 3 puanı olan takımının maçı var. Herkes çıkabilir, dışında da kalabilir. İçeride oynayacağız, özellikle taraftarımızın vereceği destekle beraber rakibi baskı altına almalıyız. Yarın umarım yaptığımız planları sahada gerçekleştirebiliriz. Bizim için yarın grubun önemli maçlarından birini kazanarak avantaj sağlamayı istiyoruz" dedi.

Maçla ilgili değerlendirmelerine devam eden Avcı, "Özellikle 3 maç oynadık Avrupa Ligi'nde, kırmızı kartlar oldu. 2'si rakibe, 1'i bize oldu. Burada daha dikkatli olmak lazım. Rakibimizin çıkışı devam ediyor. Bu liglerin standart ve kaliteli bir takımı. Geçen sezon birçok başarıyı taraftarımızla birlikte gerçekleştirdik. Yarın da onların pozitif destekleriyle rakibi baskı altına alıp, maçı kazanmak ve avantaj sağlamak istiyoruz. Sürpriz bir kadro olmayacak, bazı mevkilerde çok rotasyon yapamıyorum zaten. Oyuncuların ölçümleri var, ondan sonra ne olacağına bakacağız. Büyük bir sürpriz olacağını sanmıyorum. Maxi'nin cezası var. Fransız takımı ile oynayacağımız için Umut'a bıraktık maçı. Onunla başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Giderek takım performansının arttığını belirten Avcı, "Futbolda bazı olağan şeyleri, olağanüstü yapmaya çalışıyoruz. Duran topları bile istediğimiz şekilde basit kullanamadık. Geçen seneden bu yana büyük bir kadro değişimi yaşadık. Milli takım oyuncularımız var, defans hattının bir standardı var. Oyunda bazı aksaklıklar var, bu aksaklıkları çözmeye çalışacağız. Monaco maçı hem özgüven olarak hem de oyunu oturtmamız için önemli bir test. Futbol takımlarında alacağın sonuçlar, bu durumu daha yukarı çeker. Bunun için kulüpte oyuncularla birebir görüşmeler yapıyoruz. Eksik neler yapıyoruz, daha iyi hale nasıl getiririz bakıyoruz. Bence olumlu gidiyoruz" sözlerini söyledi.

Avrupa'da 145. maç

Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 145. karşılaşmasına Monaco karşısında çıkacak. Bordo-mavililer, geride kalan 144 maçta 51 galibiyet, 37 beraberlik ve 56 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 183 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 201 gol gördü.

Evinde 390 gündür yenilmiyor

Fırtına, Spor Toto Süper Lig ve Avrupa olmak üzere 390 gündür yenilmiyor. Karadeniz devi sahasındaki en son yenilgisini UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde İtalya ekibi Roma karşısında 2-1'lik sonuçla almıştı. Bordo Mavililer söz konusu dönemden sonra ligde oynadığı 23 maçta 14 galibiyet, 9 beraberlik alırken, Avrupa'da oynadığı iki maçta ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

GÖZLER UMUT BOZOK'DA

Teknik direktör Abdullah Avcı, bugün kadroda değişiklikler yapacak. Monaco'daki maçta kırmızı kart gören Maxi Gomez'in yerine Umut Bozok 11'de olacak. Sağ kanatta ise Djaniny'nin başlaması bekleniyor. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'nın sağ kenardaki performansından memnun olmayan Avcı, Djaniny'yi burada kullanmayı düşünüyor. Orta sahada Hamsik-Gbamin-Bakasetas üçlüsünün görev yapması bekleniyor. Sol kanatta Trezeguet'nin yeri garanti. Savunmada alternatifi olmayan bekler Eren Elmalı ve Larsen yine 11'de olacak. Stoperde ise Bartra'nın yanında Denswil'in forma giymesi yüksek ihtimal. Abdullah Avcı, Siopis'i kulübeye çekecek.