Haberlobi - Haber Servisi // Ortahisar Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir vatandaşın Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsünde yaşandığı iddia edilen olayı açıkladı.

Bir vatandaşın otobüs kartından bakiyesi yetmemesi sonrasında otobüs şoförünün kendisini tehdit ederek indirmeye çalıştığı iddiasını paylaşan Zorlu, yetkililerden iddialara yanıt istedi.

Cüneyt Zorlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Mağdur olan vatandaşlarımız bize sorunlarına çare aramak ve seslerini duyurmak için ulaşır. Aşağıda bahsedeceğim iddia bırakın Tabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerini, insan olan herkesi üzecek bir olay. Olayı yaşayan M. M. ile telefonda konuştum ve kendisinden el yazısı ile olayı Whatsapp'tan bana atmasını istedim."

'Beni tehdit edip, yarı yolda indirdi'
"Özetle Trabzonspor Büyükşehir Belediyesi'nin Akçaköy-Derecik otobüsünde M.M.'nin kendi beyanına göre yaşanan olay şöyle;

02.08.2022 günü akşam seferini yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait 61 AB 836 plaka numaralı araç sürücüsü Trabzon peron kalkışında Akçaabat-Derecik otobüsüne binerken karttaki bakiyem 3,25 TL eksik olduğu için beni yarı yolda indirmeye çalıştı. Bende inmeyeceğimi söyledim. O da o sırada aracı yolun ortasına bırakıp imdatı çekti. Beni 'ya arabadan inersin ya da yolcuları burada bekletirim' diye tehdit etti. Bende yolcular mağdur olmasın diye elimdeki çantlaarı alıp yarı yolda otobüsten indim. Bu Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait TULAŞ şirketinin şoförü bu gücü kimden alıyor? Bir devletin arabasından bu ülkenin, bu devletin vatandaşını nasıl oluyorda araçtan atabiliyor?"

'Belediye yetkilileri açıklama yapmak zorundadır'
"Özetle olayı bu şekilde söylüyor. Bu iddia sahibi Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri tarafından dinlenerek şoförün savunmasını alması gerekir. Sosyal belediyecilik diye övünerek mangalda kük bırakmayanlar bu konuda açıklama yapmak zorundadırlar. Bu talimat kimden alınmıştır. TULAŞ yetkililerinin talimatı her insanın başına gelebilecek bu durumda ya yolcuyu refüze edin ya da yarı yolda otobüsten atın şeklinde midir?"

'Şoförün savunması alınmalıdır'
"Bu şoförün kendi insiyatifiyse psikolojik testten geçirilmelidir. Yoksa emri verenlerin acilen görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Telefonu ve ismi bende saklı olan vatandaşımızla irtibat kuracak olan yetkililer benimle irtibata geçsin. Bu ayıbın tekrar yaşanmaması için konuyu takip edeceğiz."