Leydi’lerin parmak işareti siyasetinin göbeğine oturdu.

İktidar Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun mitingde yaptığı el işaretini eleştirip,”HDP bayrağı altında zafer işareti yaptınız Trabzon’a nasıl geleceksiniz” diye çıkıştı. Muhalefet Emine Erdoğan’ı gösterip “Tutarsızlar” diye çıkıştı. 

AK Parti Vekil adayı Meryem Sürmen, 'HDP bayrağının gölgesinde, zafer işaretleriyle beraber bir Trabzonlu karı koca olarak miting yaptınız. Ben şimdi Trabzon’dan bir kadın olarak size soruyoruz. Trabzon’a nasıl geleceksiniz? Trabzon’un topraklarına nasıl basacaksınız? Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret etmeyi imtina eden sizler, Trabzon’a gelip o şehit ailelerin yüzüne nasıl bakacaksınız? ‘Biz milliyetçiyiz’ deyip ortada nasıl gezeceksiniz?' dedi.

Sürmen’e CHP’den cevap gecikmedi. Emine Erdoğan’ın aynı işareti yaparken fotoğrafını paylaşan CHPli Ahmet Kaya, 'Sn. Sürmen, size bir abi tavsiyesi, hizmette yarışalım! Nezakette yarışalım. Daha yolun başındasınız; karalama ve polemik siyasetinden uzak durun. Çünkü bu siyasetin ne size ne Trabzon’a ne de ülkeye hiçbir faydası olmaz. Siyaset öncelikle samimiyet işidir. Emine Hanımın yaptığı hareketi alkışlarken Dilek Hanımın yaptığı hareketi eleştirmek büyük bir tutarsızlıktır. Unutmayın! Trabzonlulardan sağcı çıkar, solcu çıkar ama vatan haini çıkmaz!' şeklinde çıkıştı.