Haberlobi - Haber Servisi // Son dönemler siyaset arenasında gerginlik siyasilerin üsluplarına da yansıdı. Son dönemlerde Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına sarfettiği kötü sözlerle başlayan polemik, CHP liderinin meclisteki el hareketleri ile devam etti. Ankara'nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in CHP'li Mahir Başarır ile yaşadığı 'top' polemiği siyaset üslubunun dip yaptığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Türkkan'dan şehit yakınına küfür

İYİ Parti'nin eski Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfrü gündem olmuş; Türkkan görevinden istifa etmişti. Muhalefet ve iktidarı karşı karşıya getiren bu olayda Türkkan özür dilerken; İYİ Parti lideri Meral Akşener'de küfrün kabul edilemeyeceğini belirtmişti.

Akşener: Yavşak yavşak konuşanlara...

Akşener'in daha sonra yaptığı bir açıklamada ise, "Her dükkanın kapısında p*rno sitesi gezenlere oralarda yavşak yavşak konuşanlara yazı yazanlara provokasyon yaptırabilirsiniz" sözleri de tepki çekmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan olay hareket

TBMM'de gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde kürsüde konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da yaptığı el hareketi ile tepkilerin odağına oturdu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" sözleri ile tepkisini gösterdi.

Gökçek ile Başarır arasında 'top' polemiği

Siyasetteki kötü sözler sadece liderler arasında kalmadı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP'li Ali Mahir arasında 'top' tartışması ise başka bir gündemin fitilini ateşledi.

Mersin mitinginde yüz binlerce kişinin orada olduğunu belirten CHP'li Ali Mahir Başarır, "Mersin mitingimiz öncesi bir vatandaşımızın feryadı! İşte bu sebeple yüz binler meydandaydı, işte bu sebeple mitingimiz #MilletinSesi oldu!" diyerek bir kadının sözlerinin videosunu paylaştı.

Başarır'ın paylaşımını alıntılayan Melih Gökçek, "Palavracı Ali Mahir... Sen askerliğini topçu olarak mı yaptın?" diye sordu. CHP'li Başarır da Melih Gökçek'e 'top' iması yaparak, "Evet Melih'çim topçu olarak yaptım. Senin gibileri çok fırlattım" karşılığını verdi.