Sedat Peker'in Sezgin Baran Korkmaz'a yönelik iddiaları sonrasında HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Yılman, SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile bir AK Parti'li vekil aracılığıyla tanıştığını ve sürekli irtibatta kaldığını söyledi.

Yılman'ın yazısındaki konuya ilişkin bölümler şöyle:

"AK PARTİ'Lİ VEKİL SAYESİNDE TANIŞTIM"

"Korkmaz ile sanırım 2 yıl evvel medyadan birkaç arkadaşımla yemek için gittiğim bir mekanda tesadüfen karşılaştığımız AK Partili bir milletvekilinin sayesinde tanıştım. Ayaküstü bir sohbetimiz oldu ama çok samimi, dürüst ve yakın buldum ve bu yüzden de sonrasında da hep kontakta oldum.

"SEVİYELİ ARKADAŞLIK VARDI"

Ha şunu peşin peşin söyleyeyim… Peker’in bahsini ettiği Bodrum’daki otelinde ya da başka bir otelinde konaklamadım. Ya da onun devlet ile bağlantılı sorunlu işlerinin çözümünde birilerine aracı olmak için girişimde bulunmadım. “Bana şu kadar para ver de senin bilmem ne bakanıyla aranı yapayım” filan demedim. O da benden asla böyle bir şey talep etmedi.

Hep çok saygılı ve seviyeli arkadaşlık oldu aramızda. Bilen bilir… Doğulu erkeklerin alışkanlığıdır. Kendisinden küçük ya da büyük olsun fark etmez... Kardeşi gibi gördüğünü belli etmek için karşı cinsine “abla” diye hitap eder. Sezgin Baran Korkmaz da bana hep “abla” dedi… Ben de aynı duyguyla yaklaştım.

Özetle… Bugün hakkında; “Kara para aklayıcısı, şöyle yapmış, böyle yapmış” iddiaları olan Korkmaz’ı tanırım ve çok da severim. Bunu niye yazdım peki? Çünkü bazıları sanki aramızda gazeteci/işadamı dostluğundan farklı bir bağlantı varmış gibi algı yaratmaya çalışıyor."