Haberlobi/Haber Servisi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ile TBMM'nin açılışının 101. yılını büyük bir sevinçle kutladıklarını anımsattı.

Böylesine güzel bir günün sonrasında ABD Başkanı Joe Biden’in, 1915 olaylarını “Soykırım” olarak nitelediği açıklamasının akıllara zarar olduğunu ve bu durumu esefle kınadıklarını belirten Salihi Cora, “106 yıl önce Türk ve Ermeni halkları için dramatik sonuçlar doğuran olayları hiçbir somut veriye dayanmadan, tarihsel gerçeklikten uzak bir yorumla 'soykırım' olarak nitelendirmek büyük bir iftiradır. Şanlı tarihimizin hiçbir döneminde ne bir topluma ne de bir devlete karşı ne katliam ne de soykırım gibi bir vahşete rastlanılması asla mümkün değildir.” diye konuştu.
 

Cora, Türkiye'nin, dünya toplumlarına karşı “Gelin ortak tarih komisyonu kuralım.” diyerek arşivleri dünyaya açmasının özgüven kaynağı olduğunu vurguladı.

ASALA VE PKK İLE YÜZLEŞİN

Türklerin izah edilemeyecek hiçbir tarihi meselesinin olmadığını belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, şöyle konuştu:

“Gelin arşivlerimizi tarihçilere açalım dediğimizde köşe bucak kaçanlar, bir oldu bitti ile ülkemizi huzursuz etmek, kirli pazarlıklarına konu etmektedirler. Bu, kabulü mümkün olmayan, ermeni diasporasına karşı popülist bir söylemdir. Bu, işe yaramaz bir yalan, çıkmaz bir yoldur. Bu, Batı siyasetinin bitmek tükenmek bilmeyen ‘Çamur at izi kalsın.’ anlayışıdır. Herkes kendi tarihi ile yüzleşsin. Orta Doğu ile Afrika ile yüzleşin. Hiroşima ayıbı ile yüzleşin, ASALA ile PKK ile yüzleşin. Bosna ile Filistin ile yüzleşin, beyaz adamın Kızılderililere yaptıklarını söylemiyorum bile. Ondan sonra yüzleri varsa konuşsunlar, ondan sonra sözleri varsa başka ülkelerin tarihlerine laf atsınlar.”

 

KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

 “ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamalarını bir kez daha kınıyoruz. Bununla yarışan bir biçimde HDP tarafından alelacele kaleme alınarak yapılan açıklamayı da üzülerek takip ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Üzüldük ancak HDP’ye de şaşırmadık. Çünkü nerede bir ihanet nerede bir terör olayı nerede bir ülke düşmanlığı varsa bu parti kendini bu vatanın bu milletin tam karşısında konumlandırmaktan imtina etmemektedir. Her fırsatta ayrılıkçı, bölücü ve düşmanca bir tutum ortaya koymaktadırlar. PKK’nın katliamlarıyla yüzleşmekten utananlar, bize akıl verme haddine de hakkına da sahip değildir. Elbette bu açıklamalara karşı da sessiz kalmayacağız. Kayıtsız da kalmayacağız. Bu açıklamaların da kendi mecrasında ve hukuk mecrasında hesabının sorulmasının 

KİMİN NEREDE OLDUĞUNU GÖRDÜK 

Takipçisi olacağız. Her fırsatta bizleri suçlayan hiçbir meselemizde ülkemizin yanında yer almayan muhalefetin de kimlerle birlikte olduğunu, nasıl bir suç ortaklığı içerisinde hareket ettiklerini özellikle bir kez daha görmüş olduk. Bazı olaylar turnusol kâğıdı gibidir. Hemen gerçek niyetler ve renkler böyle olaylarda ortaya çıkmaktadır. Burada da kimin nerede durduğunu nerede konuşup nerede sustuğunu çok iyi bir şekilde gördük. Bunun değerlendirmesini de aziz milletimizin takdirine sunuyoruz.”