İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP grup toplantısında kendisine hitaben "Memleketim Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma görüldüğü gibi gayet güzel bir ders veriliyor" sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine İYİ Parti lideri Akşener'den, Rize ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın isim vermeden "Gelin hanım beni Netanyahu’nun yanına koyuyor, onun ardından memleketim Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel bir ders veriliyor” şeklindeki ifadelerine cevap geldi.

"ŞAŞIRMADIM AMA ÜZÜLDÜM"

Danışmanı Murat İde aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Akşener'in açıklamaları şu şekilde:

"Öncelikle şaşırmadım, ama üzüldüm. Son yıllarda siyasetteki bu üsluba ve bu dile alışığız, efsunluyuz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na yakışan bir tavır değildir bu. Cumhurbaşkanı, 84 milyon vatandaşının, güven içinde istediği yere gidebilmesinin garantisidir. Ama bakıyoruz, sayın Erdoğan, Rize'deki girişimden övgüyle bahsediyor. Olmaz. Bu Türkiye'nin kadim devlet geleneğine yakışmaz.

Ne kendi gidiyor, ne ortağı gidiyor, milletimizin ayağına biz gidiyoruz, dert dinliyoruz, sorunlarını yerinde tespit edip, iktidarı bilgilendirip, uyarıyoruz. Bu siyaset yolunu açık tutan kıymetli bir iştir. Anlayabilseler, iktidarından muhalefetine, siyaset için önemli bir iştir. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya; dur daha neler olacak! Ben de diyorum ki; endişeye mahal yok. Türkiye İYİ olacak!"